Det blir inget MLS-slutspel för Zlatan Ibrahimovic och LA Galaxy. Galaxy som behövde vinna hemma mot Houston Dynamos föll med 2-3 efter en rejäl genomklappning. Redan tidigt i första halvlek hade både Zlatan och Ola Kamara jättelägen att ge Galaxy ledningen, utan att lyckas. Men efter en halvtimmes spel hade Galaxy 2-0, efter att just Ola Kamara gjort två mål inom loppet av tre minuter.
2-0 var också halvtidsresultatet, och de allra flesta trodde nog att slutspelsplatsen då var klar, speciellt eftersom Houston inte behövde något resultat då slutspelsplatsen redan var utom räckhåll för dem.
Tolv minuter in i andra halvlek kvitterade Quioto för Houston, och Galaxy , som hade goda chanser att öka på även vid 2-0, började falla ihop. I 73:e minuten kvitterade Manotas på straff och bara dryga fem minuter senare ökade samme Manotas på även till 3-2, varpå LA Galaxy var tvungna att göra två mål för att gå till slutspel. Lägen saknades inte på slutet, och Galaxy hade en reduceringsboll i nät, men det målet dömdes bort för offside.
MLS
Officiellt: Zlatan skriver nytt kontrakt - blir designated player
18/12/2018 PÅ 17:52
Matchen slutade 3-2 till Houston, och därmed missar LA Galaxy slutspel för andra året i följd.
Zlatan Ibrahimovic hade ett jätteläge tidigt i matchen att göra 1-0, men mycket mer än så fick han inte uträttat ikväll. Utöver det läget skallade han ihop med Houstons Kevin Garcia i en löpduell, varpå den senare blodig fick bytas ut.
Detta kan ha varit Zlatans sista match i LA Galaxy och MLS. Han har visserligen kontrakt en säsong till, men rykten om en återkomst till Europa har ökat i styrka senaste tiden. Han har bland annat placerats i sin gamla klubb Milan, och nämnts som en tänkbar lösning på krisande Real Madrids problem. Även hans senaste klubb Manchester United har varit på tapeten, men tränare José Mourinho har dementerat att klubben skulle vara intresserade av att ta tillbaka svensken. Själv har Zlatan sagt att han är i ett läge av sin karriär där han på grund av sin ålder och den allvarliga knäskada han drabbades av i United måste hitta en bra balans mellan vila och matchning, och han har just därför stått över flera matcher på konstgräs under tiden i Galaxy. Ett behov som rimmar illa med att återgå till någon av Europas toppligor där intensiteten och pressen är större än i MLS.
Säsongen är nu hur som helst över för Zlatan, och vi får vänta på ett klart besked gällande var han väljer att spela nästa säsong.
MLS
Höjdpunkter: Atlanta mästare inför hemmasupportrarna
09/12/2018 PÅ 07:40
MLS
Inget MVP-pris för Zlatan
06/12/2018 PÅ 11:04