Getty Images

Mediaintresset för Superclásico enormt - ansökningar från både Ryssland och Japan

Mediaintresset för Superclásico enormt - ansökningar från både Ryssland och Japan
Av Eurosport

Den 08/11/2018 kl 17:33Uppdaterat Den 08/11/2018 kl 17:56

Intresset för lördagens Superclasicó är inte bara stort bland fansen. På torsdagen bekräftade Boca att man mottagit totalt 2 500 ackrediteringsansökningar till La Bombonera inför den första av två Copa Libertadores-finaler.

Det är ESPN FC som skriver att totalt 2 500 representanter från 25 olika länder har ansökt om att bevaka lördagens match. Ansökningar har kommit från samtliga länder i Sydamerika, men även från bland andra Ryssland, Slovenien och Japan.

Tidigare i veckan uttalade sig Bocas presschef Angel Nunez för Clarin:

- Under de 36 år som jag har arbetat i klubben har jag aldrig fått fler ovanliga ansökningar. Det finns inte tillräckligt med plats för alla, vi har bara 159 bord och 22 bås, men vi ska försöka få alla länder representerade.

I senaste ligamötet lagen emellan, på Bocas hemmaplan, bevakade 717 journalister matchen. Inför lördagens match har man enligt ESPN godkänt 858 ackrediteringsansökningar.

Vad gäller åskådarna kommer båda finalerna att spelas utan bortasupportrar, detta för att förhindra den bittra rivaliteten mellan fansen att övergå i oroligheter och våld.

Boca har nått Copa Libertadores-final elva gånger, fler än någon annan klubb, och har vunnit turneringen vid sex tillfällen.

Eurosport Player erbjuder tre paketlösningar:
Årspaket (direktbetalning): 790 kr som betalas direkt. Bindningstid i ett år.
Årspaket (månadsbetalning): 79 kr i månaden med bindningstid i ett år.
Månadspaket: 129 kr i månaden. Ingen bindningstid.