Discovery Networks Sweden och Eurosports stortsatsning på internationell- och svensk toppfotboll fortsätter. Nu är det klart att Irma Helin, med SM-guld, 10 allsvenska säsonger och meriter från A-landslaget blir ny expert i Discoverys fotbollssändningar.
- Jag är oerhört glad över att vara en del av teamet på Discovery. Jag ser fram emot att dela med mig av min expertis och mitt kunnande, säger Irma Helin.

Med start januari 2020 till och med 2025 är det klart att Discovery Networks Sweden tar över de exklusiva sändningsrättigheterna för en av de tyngsta sporträttigheterna, Allsvenskan och Superettan i fotboll. Discovery äger sedan tidigare sändningsrättigheterna till Europa League, anrika FA-cupen och ligacupen i England.

För den som följt Discovery Networks och Eurosports fotbollssändningar under våren från Europa League och den engelska cupfotbollen, har Irma Helin redan blivit ett bekant ansikte. Den landsslagsmeriterade fotbollsspelaren från Djurgården blir Discoverys första värvning inför stundande svenska fotbollsrättigheter. Ikväll får tittarna stifta ännu mer bekantskap med Irma när hon är expert i studion under kvällens Europa League-final mellan Chelsea och Arsenal på Kanal 9 och Eurosport Player klockan 20.00.

- Det här var ett enkelt val. På Discovery och Eurosport får jag helheten i spännande rättigheter, grymt kunniga och härliga kollegor, utvecklande miljö och massvis av fantastisk fotboll att ta mig an, säger Irma Helin.

Irma Helin har ett imponerande CV med SM-guld, 10 allsvenska säsonger och landslagsmeriter från flicklandslagen och slutligen A-landslaget.

- Irma är en stor talang och känns trots sin korta TV-erfarenhet redan självklar som expert. Hon är oerhört fotbollskunnig, har ett vasst analysöga och en stor karisma. Irma som fortfarande är aktiv spelare på högsta nivå kommer tillföra våra sändningar något alldeles extra och blir perfekt till våra internationella fotbollsrättigheter och nästa års Allsvenskan och Superettan, säger Marcus Törngren, redaktionschef på Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Utöver fotbollsrättigheterna till Allsvenskan och Superettan 2020-2025, Europa League, Engelska ligacupen, FA-cupen, Svenska futsalligan, e-sporträttigheten eAllsvenskan, innehar Discovery Networks Sweden olympiska spelen 2018-2024, Innebandy-VM 2019, SSL för Dam och Herr, samtliga fyra Grand Slams i tennis och ATP-touren (från 2020) samt Giro d´Italia och Tour de France.