Manchester United

Mourinho roterade ordentligt i senaste mötet mot Bournemouth i ligan. Det blev hela sju ändringar efter haveriet på Old Trafford mot West Bromwich där det blev en 0-1 förlust. Bland annat fick Lingard, Rashford och Martial chansen från start i anfallet, medan Lindelöf inte fick nytt förtroende och inte ens fanns med på bänken. Det blev en stabil 2-0-seger efter mål av Smalling och Lukaku. United har därmed vunnit sex av de sju senaste ligamatcherna och lyckats göra minst två mål i varje seger. I liga- och FA-cupspelet har de stundtals sett väldigt bra ut, och United har större delen av säsongen legat på en bekväm andraplats bakom nyblivna ligamästarna Manchester City.

Vägen fram till semifinal i FA-cupen har sett oerhört bra ut och United har inte släppt in ett mål under resans gång. De har slagit ut Derby County (2-0), Yeovil (0-4), Huddersfield (0-2) och Leicester i kvartsfinalen med 2-1. Mourinho och hans lag hoppas nu på att avsluta säsongen 2017/2018 med en FA-cup-titel.

José Mourinho:”Givetvis kommer jag att förändra laget, jag kommer inte att repetera det här laget (som spelade mot Bournemouth). Jag lät Matic vila, jag lät Antonio Valencia vila, men målet är att åtminstone ha ett par spelare fräscha. Men alla de andra sa till mig att de är här, de vill vara det.”

(Källa: BBC)

Skador: - Senaste 5 matcherna: V–F–V–V–V

FA-Cup-titlar: 12 (Senast var 2015/2016)

Tottenham Hotspur FC

Pochettino och hans mannar kommer senast från 1-1 borta mot Brighton i ligaspelet, där Harry Kane tryckte in sitt 26e mål för säsongen. Tottenham ställde upp med en stark elva och de enda som vilades helt var Dele Ali och Davinson Sanchez inför helgens drabbning. Toby Alderweireld gjorde sin första match sen oktober efter att ha varit ljumskskadad. Tottenham kommer alltsåin till semifinalen med en förlust (1-3 mot Manchester City) och en oavgjord match i ryggen.

Vägen fram till semifinalen i FA-cupen har varit svår och krokig. Det började dock bra med en säker 3-0 seger mot League One-laget Wimbledon. Men sen började maskineriet strula och det blev 1-1 borta mot League Two-laget Newport County i tredje omgången och omspel på Wembley där Tottenham till slut vann med 2-0. I femte omgången mot League One-laget Rochdale blev det återigen oavgjort och omspel på Wembley där Tottenham enkelt vann med 6-1. I kvartsfinalen vann Tottenham komfortabelt mot Swansea med 3-0.

Senast Tottenham spelade final i FA-cupen var 1991, då vann Tottenham med 2-1. 27 år senare hoppas Tottenham på att få uppleva en ny FA-cup final på sin tillfälliga hemmaborg.

Mauricio Pochettino: "Om vi kan vinna Premier League och Champions League är det ett tillfälle då du säger att laget har förbättrats och nått nästa nivå. Fram tills dess, att få vinna FA-cupen eller Ligacupen - det hade vart fantastiskt för våra fans men det kommer inte att föra klubben till en ny nivå.”

(Källa: BBC)

Skador: Kyle Walker-Peters, Danny Rose och Harry Winks

Senaste 5 matcherna: O–F–V–V–V

FA-Cup-titlar: 1 (1990/1991)

Matchen sänds på Kanal 5 och Eurosport Player. 21 april, 17:30.