Sista chansen till en titel för United efter fiaskot mot Sevilla i Champions League. Vad måste Mourinho göra nu för att slå Brighton?

-Jag skulle vilja att man släpper lite på de defensiva bromsarna. Manchester United är ett för bra lag för att vara så defensiva som de är just nu. De har spelare både på plan och på bänken som har offensiv spets, jag tänker mest på Martial som varit bänkad mycket, och en spelare som Rashford som vi vet vad han kan göra när han får spela lite fritt. Nu känns det som att de går och tänker på det defensiva arbetet och att alltid stå rätt, och det gör att det ibland kanske låser sig i huvudet. Att spela lite mer fritt tror jag att Manchester United skulle må bra av.

Vad tror du om Alexis Sanchez möjlighter att komma igång? Han har inte lyckats riktigt sedan flytten från Arsenal, vad är hans bästa roll och position enligt dig?

-Vi har ju sett Sanchez i Barcelona till exempel, och där var han väl en helt ok spelare. Han passade bra in i spelsystemet, men han var inte den där spelaren han kan vara, vilket berodde på att han var väldigt strikt i sin position. Sanchez är en spelare som ska få spela fritt, men då måste andra spelare ockupera den ytan och positionen han har lämnat. Just nu känns det bara som att det blir grötigt när Sanchez vandrar fritt. Så ju fler offensiva spelare man har i startelvan, desto lättare blir det att rotera i positionerna. Har du istället defensiva spelare så är chanserna rätt små att de tar Sanchez position, det är samspelet med andra spelare det hänger på.

Krävs det mer tid för spelarna att lära känna Sanchez och vice versa?

-Det är klart det behövs tid när man är ny, men jag skulle hålla fast vid att ha fler offensiva spelare på planen. Är du yttermittfältare är det naturligt att kunna gå in i banan som en tia eller ta en forwardposition till exempel. Men det är inte det för Herrera, Matic eller McTominay, för de är ju balansspelare. En spelare som Mata har däremot inga problem att spela ytter och komma in som tia, så man kan rotera ganska friskt om man har flera offensiva spelare i startelvan. Det underlättar för Sanchez också.

Chelsea sitter lite i samma sits som United, de åkte också ur Champions League i veckan och har bara FA-cupen kvar. Formen är dålig med bara 5 segrar på 17 matcher 2018. Vad har hänt med Contes och Chelseas energi från förra säsongen, kan de gräva fram den och slå Leicester?

-Vändningen för Conte kom förra året efter 4-0-förlusten mot Arsenal, när han ändrade från en fyrbackslinje till en fembackslinje, och efter det har de vunnit nästan hela tiden. Med ledarskapet och intensiteten Conte har, är det väldigt lätt att det vänder väldigt snabbt åt andra hållet om han inte får med sig segrar. Det är det som har hänt nu när man inte har vunnit, det ledarskapet ställs på sin spets, och till slut tröttnar spelarna på att springa så mycket i defensiven. Speciellt för offensiva spelare, att behöva jobba stenhårt 90 minuter varje match vecka in och vecka ut, blir det mentalt lättare när du vet att du har tio vinster i rad, som kanske hade förra året. Men det blir svårare när allting går emot och man känner att man inte får röra bollen speciellt mycket under matcherna. Så det blir jobbigare med det ledarskapet skulle jag säga, att få folk att springa. Det är lite Atletico Madrid-ledarskap över Conte, men Atletico har fått med sig sina resultat. Precis som för United är detta sista chansen nu, ute ur Champions League, borta i ligan, FA-cupen är sista chansen för båda två att rädda säsongen. Speciellt när båda lagen kommer från förluster, där till exempel Chelsea inte fått röra bollen så mycket. Det är annorlunda om man skapat massa målchanser, då är det lättare att acceptera en sån förlust. Har man bara sprungit och jagat efter bollen hela matchen, precis som Chelsea fick göra mot Manchester City, är det jobbigare. Det var många starka reaktioner efter City på twitter mot hur Chelsea dödade fotbollen. Det gör det svårare att vinna någonting, enda sättet att rädda upp situationen är att vinna en titel. Samma sak med United, de har spelat för defensivt och nu är det bara den här titeln som kan rädda säsongen.

Vad tror du om matcherna då, Manchester United-Brighton och Leicester-Chelsea?

-I slutändan tror jag att United har för stora kvalitéer för Brighton, man kommer vinna 2-0 eller 3-0. Man är såpass mycket bättre. För Chelsea blir det tuffare, Leicester blir inte lätta att slå. De har inget att förlora, de ligger safe i ligan och är fräscha. Jag ser också att Leicester har stora kvalitéer i Mahrez och Vardy, och om inte Chelsea är på tå så kan det vara oavgjort vid full tid. Man har inte vunnit matcher och är mentalt nere, och det är som sagt tufft under Conte. Så det kan bli oavgjort, men får man ihop det kan man vinna med en bolls marginal. Just för att Leicester inte har något att förlora, och det kan vara det sista Mahrez och Vardy gör ihop, då vill man säkert gå långt ihop i FA-cupen. Så de kommer att vara jättehungriga och fokuserade, medan Chelsea har allt att förlora eftersom det är sista chansen att rädda säsongen. Chelsea har ett bättre lag och borde kunna vinna, men det kommer bli riktigt jämnt.

FA-cuphelgen på Eurosport:

Manchester United - Brighton 20:45
Wigan - Southampton 14:30 (söndag)
Leicester - Chelsea 17:30 (söndag)

Samtliga matcher sänds på Eurosport 1 och Eurosport Player