Eurosport

Rosenberg efter oavgjorda resultatet: "Inte lätt att spela på en åker"

Rosenberg efter oavgjorda resultatet: "Inte lätt att spela på en åker"

Den 08/11/2018 kl 21:39Uppdaterat Den 08/11/2018 kl 23:30

Resultatet mot Sarpsborg är en missräkning för MFF, men lagkapten Rosenberg påpekar att det inte är så enkelt som man kan tro att bara plocka tre poäng.

1-1 hemma mot Sarpsborg, alltså spelade Malmö två raka oavgjorda mot det lag som de flesta trodde man skulle ta minst fyra poäng mot. Ikväll tog Sarpsborg dessutom ledningen innan Marcus Antonsson kvitterade. En missräkning för MFF, men Markus Rosenberg lyfter till Eurosport efter matchen att det inte bara är att gå och hämta hem poängen mot ett defensivt lag på ett dåligt underlag.

-Det är ändå två lag därute, de påverkar också. Så lätt är det inte att bara spela sitt eget spel i november på en åker. Det är lätt att säga att man vill spela fin fotboll, och jag tycker vi gör det i första, men i andra tiller inte mattan det.

På frågan hur han upplevde sin egen insats var Rosenberg inte heller helt nöjd.

-Sådär. När de backar hem som de gör blir man inte så involverad i spelet. Samtidigt har jag en del chanser. Den första nicken jag har, precis i slutet av andra halvlek ska jag sätta. Sen har jag några avslut som är dåliga också. Målet ska jag sätta själv, men Mackan fick sätta returen istället.

Video - Rosenberg efter oavgjorda resultatet: "Inte lätt att spela på en åker"

02:17