Eurosport

Höjdpunkter: Fördel AIK efter 1-0-seger i Dublin

Höjdpunkter: Fördel AIK efter 1-0-seger i Dublin

Den 12/07/2018 kl 21:38Uppdaterat Den 12/07/2018 kl 22:09

Efter en tempoökning i andra halvlek kunde AIK göra det viktiga bortamålet och få med sig en uddamålsseger mot Shamrock.

AIK , som kom till spel med samma elva som startade i 4-1-segern mot Trelleborg i allsvenska omstarten, visade ganska tydligt att man avsåg att hålla en disciplinerad profil i bortamatchen. Spelet mot anfallarna Goitom och Elyounoussi var återhållsamt, och första halvleks första riktiga genombrott kom först efter 35 minuter när Kristoffer Olsson tog sig förbi fyra motståndare och ner till kortlinjen, men mer än så blev det inte av det hela. Fem minuter senare sköt Yasin i burgaveln, och mer än så hände inte från AIK:s sida. 0-0 i halvtid men hyfsad kontroll på händelserna av gästerna.

I inledningen av andra halvlek var det dock hemmalaget Shamrock som trummade på mest med ett par chanser, innan AIK började ta över mer och mer. Yasin ryckte fram på högerkanten vid flera tillfällen och AIK bet sig fast högre och högre upp i planen, och i 75:e minuten kom också belöningen. Ett vackert anfall rundades av med att Elyounoussi och Goitom kombinerade fint fram till en Daniel Sundgren som sprang sig fri i djupled och slog in 1-0 till gästerna.

Shamrock testade AIK:s målvakt Oscar Linnér vid ett tillfälle efter målet men AIK kontrollerade händelserna och tar med sig 1-0 till returen på Friends Arena om en vecka.

Video - Höjdpunkter: Fördel AIK efter 1-0-seger i Dublin

01:01