Eurosport

Emery om Welbecks skada: "Vi befarar ett benbrott"

Emery om Welbecks skada: "Vi befarar ett benbrott"

Den 09/11/2018 kl 10:59Uppdaterat Den 09/11/2018 kl 11:16

Danny Welbeck fick bäras av planen med syrgas efter en otäck vristskada. Efter matchen meddelade Arsenals tränare Unai Emery att det sannolikt rör sig om ett benbrott.

Skadehelvetet ser ut att fortsätta för Arsenals landslagsanfallare Danny Welbeck. Welbeck som efter flytten från Manchester United till Arsenal drabbats av två allvarliga knäskador med lång frånvaro som följd, vek ena foten otäckt under sig i en närkamp i straffområdet och fick bäras av planen på bår med syrgas.

Efter matchen bekräftade Arsenals tränare Unai Emery att de förväntar sig att skadan är allvarlig.

-Det är de sämsta nyheterna den här kvällen, den skadan. Vi står alla bakom honom nu. Man märkte direkt på spelarna runtomkring att det var en allvarlig skada, det påverkade deras mentalitet. Det är sådant som händer när du spelar matcher på den här nivån. Du vill såklart inte att det ska hända, men det ingår tyvärr i yrket. Han är nu på sjukhuset, och vi måste invänta besked därifrån. Men vi är säkra på att det är en allvarlig skada, det kan röra sig om ett brutet ben, meddelade Emery.

På frågan om Welbecks framtid i klubben med tanke på skadan, sa Emery följande:

-Han är en bra människa, och hans engagemang är stort. Han har hjälpt oss med sitt uppförande, sin kvalitet och sin kapacitet. Det är en tung skada för honom, för oss, för alla som tycker om och älskar honom som person.