Getty Images

Cazorla inför EL-avgörandet: "Hoppas att helgens vinst blivit en vändpunkt"

Cazorla inför EL-avgörandet: "Hoppas att helgens vinst blivit en vändpunkt"

Den 27/11/2018 kl 15:51Uppdaterat Den 27/11/2018 kl 16:04

Villarreal har fått en kämpig start i La Liga, men efter helgens nödvändiga seger mot Betis hoppas Santi Cazorla att vinden har vänt. "Det fanns inga fler ursäkter", säger han.

"Den gula ubåten" vann sin första ligamatch sedan i september när man besegrade Real Betis med 2-1 i helgen och klättrade därmed upp över nedflyttningsstrecket.

I Europa League har det sett betydligt bättre ut. Faktum är att laget toppar sin grupp, på sex poäng, inför torsdagens nyckelmöte med Rangers på bortaplan.

Nu hoppas Cazorla att helgens resultat har gett laget en boost.

- Vi hoppas att detta blir en vändpunkt. Vi var helt enkelt tvungna att slå Betis, det fanns inga fler ursäkter. Och jag tycker nästan att för första gången den här säsongen, garanterat i ligan, gjorde vi en komplett insats över 90 minuter, säger han enligt goal.com.

- Nu har vi satt standarden, och vi måste behålla den i Europa League.

Anfallaren Gerard Moreno är inne på samma spår:

- Hela klubben behövde den här segern. Spelarna, tränarna, fansen. Vi har chansen att ta ett stort steg mot att kvalificera oss på torsdag om vi kan vinna i Glasgow, och om vi spelar som vi gjorde mot Betis är vi kapabla att få med oss rätt resultat.

Det första mötet lagen emellan slutade 2-2 på El Madrigal. Villarreal toppar gruppen på sex poäng, Spartak Moskva och Rangers har fem, Rapid Wien fyra.

Se matchen på Eurosport 2 och Eurosport Player från 21.00 på torsdag kväll.