Eurosport

Bachirou om flytten: "Lämnade för att komma till nästa nivå"

Bachirou om flytten: "Lämnade för att komma till nästa nivå"

Den 07/11/2018 kl 18:53Uppdaterat Den 07/11/2018 kl 19:07

Efter jättesuccén med Östersund valde Fouad Bachirou att flytta till svenska mästarna Malmö FF. För Eurosport berättar Bachirou om vad som fick honom att lämna ÖFK.

När Östersund tog Europa med storm i förra årets EL-turnering, var mittfältaren Fouad Bachriou en av nyckelspelarna. Nu spelar han åter i Eurospa League, men nu representerar han de svenska mästarna Malmö FF. Bachirou lämnade Jämtland för Skåne för att kunna nå nästa nivå som fotbollsspelare, enligt honom själv.

-Jag lämnade Östersund för att kunna utmana mig själv. Här är förväntningarna högre, så du måste kräva mer av dig själv. Du kommer inte undan med en dålig match, säger Bachirou till Eurosport.

När det kommer till den stora skillnaden mellan de två olika klubbarna så pekar Bachirou på att man i Malmö ställer högre krav på den enskilda individen och det är ett något tuffare klimat än vad han är van vid från Östersund.

-I Östersund var det en väldigt bra miljö där man var mer skyddad. I Malmö är det lite tuffare, det är mer individualiserat. Du som enskild spelare har ett ansvar att förbereda dig mentalt, för du förväntas vinna varje match, du förväntas prestera.

Se hela intervjun med Fouad Bachirou i spelaren:

Video - Bachirou om flytten: "Lämnade för att komma till nästa nivå"

03:07

Årspaket (direktbetalning): 790 kr som betalas direkt. Bindningstid i ett år.

Årspaket (månadsbetalning): 79 kr i månaden med bindningstid i ett år.

Månadspaket: 129 kr i månaden. Ingen bindningstid.