Bildbyrån

Antonsson sköt Malmö vidare - efter Quaresmas röda kort

Antonsson sköt Malmö vidare - efter Quaresmas röda kort
Av Eurosport

Den 13/12/2018 kl 20:52Uppdaterat Den 13/12/2018 kl 21:21

Marcus Antonsson sköt Malmö FF vidare i Europa League med matchens enda mål mot ett decimerat Besiktas, som fick Ricardo Quaresma utvisad efter en stämpling på Franz Brorsson. Trots en sista anstormning och ett antal chanser på slutet lyckades skåningarna hålla undan och vinna med 1-0.

Det var i den 51:a minuten som anfallaren sprang sig fri från långt håll och behärskat rullade in ledningsmålet bakom Loris Karius.

- Helt overkligt på något sätt. Jag sa i halvtid att jag hade minst ett friläge i den här matchen, och det kom ganska tidigt. Sen gäller det att ta vara på det och det var underbart att se när den rullade mot mål, säger Marcus Antonsson i Kanal 9.

Besiktas chanser att kvitterade försämrades avsevärt bara tio miunuter senare när Ricardo Quaresma stämplade Farnz Brorsson och fick rött direkt av domare Luca Banti.

Trots det skapade hemmalaget ett antal lägen i slutet - precis som MFF, som skapade ännu vassare chanser - men det blev inga fler mål och därmed går Malmö FF vidare till sextondelsfinal som grupptvåa bakom Genk.

Lottningen sker på måndag och du ser den på Eurosport.

Se höjdpunkter i spelaren.

Video - Höjdpunkter: Malmö vidare i EL efter imponerande insats i Istanbul

01:56