Video - Så lottades Europa League-semifinalerna

00:21

"Atlético är det bästa laget" – så lottades Europa League-semifinalerna

"Atlético är det bästa laget" – så lottades Europa League-semifinalerna
Av Eurosport

Den 13/04/2018 kl 12:16Uppdaterat Den 13/04/2018 kl 15:51

Nu står det klart – Arsenal ställs mot Atlético Madrid och Marseille mot Salzburg i Europa League-semifinalerna. "Atlético har gjort den bästa turnerningen hittills, bra tränare, bra mentalitet, starka spelare", säger Kim Källström.

I dag lottades semifinalerna som spelas den 26 april och 3 maj – Eurosportexperten Kim Källström går igenom lag för lag.

– Red Bull Salzburg är en överraskning som det har gått bra för i ligan. Det är första gången laget har gått så här långt i en sådan stor turneringen, ett lag som spelar med en enorm energi och som inte har något att förlora, så det ska bli spännande att se, säger Källström.

Marseille då?

– Det är ett underskattat lag, Rudi Garcia har verkligen fått ihop det här med Dimitri Payet som lagkapten och härförare.

Och Arsenal?

– Arsenal gör en bra match som de sedan följer upp med en lite sämre. I mina ögon är det laget som Atlético Madrid bör slå för att ta hem det här.

Det är ingen tvekan att det är just Atlético som enligt Källström är det bästa laget.

– De har gjort den bästa turnerningen hittills, bra tränare, bra mentalitet, starka spelare och har varit med på den här nivån i många år nu så det ser bra ut.

Så lottades Europa League-semifinalerna

Arsenal – Atlético Madrid

Olympique de Marseille – Red Bull Salzburg

Det står även klart att det är vinnaren av Marseille eller Salzburg som formellt kommer att stå som hemmalag i Europa League-finalen den 16 maj i Lyon.

Se lottningen i videon ovan!