Video - Atletico Sporting Highlights

01:00

Presidentens vrede efter EL-förlusten: ”De är bortskämda barn”

Presidentens vrede efter EL-förlusten: ”De är bortskämda barn”
Av Eurosport

Den 12/04/2018 kl 11:41Uppdaterat Den 13/04/2018 kl 15:58

På sociala medier visade Sporting Lissabons president Bruno de Carvalho sitt missnöje efter lagets Europa League-förlust i första kvartsfinalmötet med Atlético Madrid. Något som Sportingspelarna svarade på med samma medicin. Smart drag? ”Nu är mitt tålamod slut för de som tror att de står över klubben och inte tål någon kritik”, sa presidenten och stängde av 19 spelare.

I kväll ska Sporting Lissabon vända 2-0-underläget hemma mot Atlético Madrid i Europa League-kvartsfinalen, men förutsättningarna inför mötet har varit allt annat än bra.

Det tog bara 22 sekunder för hemmalaget Atlético att ta ledningen mot Sporting i första EL-mötet och strax innan halvtidsvilan satte Antoine Griezmann slutresultatet 2-0 – en förlust som fick klubbens president Bruno de Carvalho att se rött.

”Våra 11 spelare skulle behövt dubbla sina insatser på planen så att vi var 22 stycken. Coates och Mathieu gjorde vad Atléticos anfallare inte kunde göra själva. I stället för 22 var det som att vi hade 9 spelare”, uttryckte presidenten sig på sociala medier.

Kritiken uppskattades inte bland spelarna som gick ihop och visade sitt missnöje mot de Carvalhos agerande.

”Den personen som verkligen behöver ge oss sitt stöd nu, personen som ska vara vår ledare, pekar finger och smutskastar öppet en spelares insats när det egentligen är lagets samlade insats som avgör.”

Men presidenten skulle visa vem som bestämde – inför hemmamötet med bottenplacerade Pacos de Ferreira i portugisiska ligan stängde han av hela 19 spelare.

"De är bortskämda barn som tror att de har gått långt, men nu är mitt tålamod slut för de som tror att de står över klubben och inte tål någon kritik", sa de Carvalho.

Sportingtränaren Jorge Jesus dementerade dock uppgifterna och enligt den portugisiska tidningen A Bola var inga spelare avstängda i söndagens ligavinst med 2-0.

Se höjdpunkterna från Atlético Madrid – Sporting Lissabon i videon ovan!