Video - Höjdpunkter: Griezmann sköt Europa League-titeln till Atlético

06:40

Höjdpunkter: Griezmann sköt tredje Europa League-titeln till Atlético

Höjdpunkter: Griezmann sköt tredje Europa League-titeln till Atlético
Av Eurosport

Den 16/05/2018 kl 22:37Uppdaterat Den 16/05/2018 kl 23:02

En fransman kom att spela huvudrollen i Europa League-finalen mellan Marseille och Atlético Madrid, Atléticos specielle fransman. Med två mål i 3-0-segern sänkte Antoine Griezmann sina landsmän och sköt tredje EL-titeln till Madrid.

Inramningen i Lyon var mäktig, Marseille-fansen laddade till tusen. Och när röken från tifot var på väg att lägga sig hade fransmännen nästan tagit ledningen. Valère Germain frispelades efter ett mycket elegant anfall men avslutade över ribban från nära håll redan i den fjärde minuten.

Istället var det Altético som nätade först. Efter sjabbel i Marseille-försvaret fick Antoine Griezmann öppen gata mot mål och kunde enkelt rulla in 1-0.

Marseilles chanser försämrades betänkligt i den 32 minuten när Dimitri Payet - i tårar - tvingades lämna matchen. Assistkungen stod över ligamötet med Guingamp på grund av en muskelskada och i finalen det höll alltså inte för längre än en halvtimme.

Tidigt i andra halvlek var det dags för Greizmann igen. Efter ett snabbt och effektivt anfall frispelades fransmannen av Koke, tog elegant med sig bollen in i straffområdet med vänsterfoten och chippade kyligt in 2-0 i fritt läge.

Marseille försökte, men spanjorernas tredje Europa League-titel i historien, efter 2010 och 2012, var utöver en nick i stolpen aldrig riktigt hotad. Och när Gabi satte 3-0 i 89:e minuten var saken helt klar.

Fernando Torres, som byttes in i slutskedet, fick därmed sin efterlängtade första titel med Atlético.

Se höjdpunkter från matchen här:

Video - Höjdpunkter: Griezmann sköt Europa League-titeln till Atlético

06:40