Getty Images

"Marseille kommer att gå ut stenhårt"

Varnar för Marseille: "Leipzig inte lika bra som ifjol"

Den 11/04/2018 kl 10:40Uppdaterat Den 11/04/2018 kl 10:48

RB Leipzig är favorit på torsdag, men Olympique Marseille har en bra möjlighet att vända underläget. Det menar Eurosports expert Johan Arneng som kommenterade första matchen. "Jämfört med i fjol är Leipzig inte på samma nivå. Det är inte samma flyt som då", säger han inför returen.

Arsenal, Atlético och Lazio har skaffat sig tydliga fördelar inför torsdagens returer i Europa League, men en match sticker ut som helt öppen på förhand. Emil Forsbergs Red Bull Leipzig reser till Stade Vélodrome för att försöka försvara en 1-0-ledning mot erkänt hemmastarka Marseille.

- Men jag tycker att Leipzig är favorit ändå. Oddsen är jämna men Leipzig har 1-0 med sig och kan spela på resultatet, säger Johan Arneng.

På Stade Vélodrome har Marseille vunnit sex av sju matcher i Europa League den här säsongen. De har gjort 16 mål, släppt in fyra och hållit fyra nollor. I Ligue 1 står laget noterat för nio vinster, fem oavgjorda och två förluster, även om man tappade greppet om Champions League-platsen efter kryss mot Montpellier, 0-0, i helgen.

- Jag har väldigt svårt att se hur Marseille inte skulle gå ut stenhårt och försöka få till ett tidigt mål på torsdag. Visst, de har respekt för sin motståndare, men de spelade första matchen för att få med sig ett sånt här resultat till hemmaplan och kunna sätta press, säger Arneng.

"KÄNDES SOM ATT LEIPZIG VAR TYNGRE"
I Tyskland saknade fransmännen både Florian Thauvin, ordinarie mittbacken Adil Rami och förstemålvakten Steve Mandanda. Därför fick Luiz Gustavo kliva ner som mittback. Enligt Arneng var Rudi Garcías gameplan - tydligt defensiv - en följd av det.

- Tittar man på statistiken (avslut mot mål 10-16, avslut på mål 1-3) kunde Marseille absolut ha fått med sig något mer, de hade några kontringslägen som var riktigt vassa. Men det kändes ändå som att Leipzig var det tyngre och bättre laget och närmare 2-0 än Marseille 1-1. Men de hade ändå respekt för Marseille, speciellt i andra halvlek när de inte vågade gå framåt.

Emil Forsbergs insats?
- Bra. Det har ju varit lite strul med skador och han har inte spelat på hundra procent, men det syntes att han är på gång. Han har rycket, han är stark i närkamperna och tar initiativ - utan att han var fantastisk och bäst på plan. Men en riktigt bra insats.

TUNGT BAKSLAG FÖR LEIPZIG I LIGAN
Leipzig åkte på en rejäl smäll mot Leverkusen på hemmaplan i måndags (1-4), en match där även Naby Keïta skadades men förväntas komma till start ändå.

- Så bra som Leipzig var förra året är de inte längre. De har inte samma flyt, inte samma form som under hela förra säsongen då alla spelade för varandra och det var ett jäkla tryck hela vägen. De är ju inte dåliga, men inte på samma nivå som då.

Vilka blir nycklarna?
- Det beror på hur skickliga Marseille är i offensiven, samtidigt som de inte öppnar upp sig. Hur klarar de av kontringsfasen med Timo Werner på topp och Emil Forsberg med flera? Det går fort när Leipzig kontrar, och det bli en annan matchbild när Marseille går för målet. Klarar de av det har de en bra chans att vända, Leipzig är inte i toppslag för dagen. En annan nyckel blir Dimitri Payet. Har var inte lika bra i Tyskland som jag sett tidigare men han är ju den klart bäste och mest avgörande spelaren i Marseille om han bara har dagen.

Du ser samtliga returmatcher i Europa League på Eurosport Player.