Eurosport

Europa League och MLS-final!

Europa League och MLS-final!

Den 23/11/2017 kl 12:01Uppdaterat Den 23/11/2017 kl 15:15

Ska Östersund ta sig vidare från gruppspelet i Europa League och vilka blir nordamerikanska mästare?

Östersunds FK kan slutligen fullborda succén i Europa League och ta sig vidare till slutspelet i februari. Zorya Luhansk väntar hemma på Jämtkraft Arena torsdag 24 november och vid seger är ÖFK klart för avancemang. Sändningen med Karin Frick, Simon Bank och Hasse Backe startar 18.00 på Kanal 9.

Med fyra matcher spelade i Europa League har Östersund skapat sig ett gyllene läge att ta sig vidare till slutspelet i vår. Jämtarna besegrade Zorya Luhansk i Ukaina och nu väntar ett laddat returmöte på svensk mark.

Vid seger går ÖFK upp på 10 poäng vilket räcker för att ta sig vidare till sextondelsfinalerna i februari. Sändningen startar 18.00 i Kanal 9 och leds på plats i Östersund av programledare Karin Frick samt experterna Simon Bank och Hasse Backe medan Tommy Åström, Henok Goitom och Johan Arneng finns i studion i Stockholm för att summera hela omgången.

Matchen kommenteras av Niklas Jarelind och Anders Svensson och reporter är Patrick Ekwall. Samtliga matcher från omgången visas på Eurosport Player.

SÄNDNINGSSCHEMA:

18.00 Studiostart direkt från Östersund (Kanal 9)
19.00 Östersund-Zorya Luhansk (Kanal 9)
19.00 Köln-Arsenal (Eurosport Player)
19.00 Athletic Bilbao-Hertha Berlin (Eurosport 1)
21.05 Milan-Austria Wien (Eurosport 1)


Sjätte och avslutande gruppspelsomgången i UEFA Europa League spelas 7 december och 11 december lottas 16-delsfinalerma. Förutom de två bäst placerade lagen i varje grupp i Europa League går de åtta grupptreorna i Champions League till 16-delsfinal i Europa League. Inför femte gruppspelsomgången som spelas 23 november toppar svenska Östersunds FK grupp J. I de två avslutande matcherna väntar hemmamatch mot ukrainska grupptvåan Zorya Luhansk och så avslutning borta mot Hertha Berlin på Olympiastadion i Tysklands huvudstad. Övriga grupper toppas av Villarreal, Dynamo Kiev, Ludogorets Razgrad, AC Milan, Atalanta, FC København, Steaua Bukarest, Arsenal, Salzburg, Lazio och Zenit Sankt Petersburg.

29 och 30 november spelas returmatcherna i konferensfinalerna i nordamerikanska Major League Soccer när Toronto FC tar emot Columbus Crew hemma på BMO Field och Seattle Sounders spelar mot Houston Dynamo på CenturyLink Field. Efter det återstår endast den stora finalen MLS Cup som spelas 9 december. Finalen 2016 sågs av 36 045 åskådare på BMO Field där det stod 0-0 mellan hemmalaget Toronto och Seattle Sounders efter full tid. Efter förlängning var ställningen densamma och det krävdes straffar för att få fram mästarna. I straffläggningen var bortalaget starkast och vann med 5-4. För bägge lagen var det första finalen och alltså även första titeln för Seattle. Flest titlar i MLS Cup har LA Galaxy med fyra. Av de lag som i år spelar konferensfinalerna har Seattle och Columbus Crew varsin titel. Årets grundserie i Major League Soccer, Supporter’s Shield, vanns av Toronto FC. Columbus Crew kom femma i grundserien, Seattle Sounders sjua och Houston Dynamo på tionde plats.

Europa League: direkt 7 december på Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och Eurosport Player
Major League Soccer: direkt 9 december på Eurosport 2
Lottning Champions League och Europa League: direkt 11 december på Eurosport 2

All information med reservation för eventuella ändringar