Getty Images

Bocas överklagan avslås - finalen i Madrid blir av

Bocas överklagan avslås - finalen i Madrid blir av
Av Eurosport

Den 08/12/2018 kl 17:19Uppdaterat Den 08/12/2018 kl 18:10

Det blir av allt att döma match på Santiago Bernabeu i Madrid imorgon söndag. Boca Juniors överklagade till Cas med förhoppning om att ställa in morgondagens finalretur och att få River Plate uteslutet från Copa Libertadores. På lördagen meddelade dock idrottens skiljedomstol att man avslår förfrågan.

Boca skickade in sin överklagan så sent som i fredags, sedan det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol förkastat klubbens krav på att River Plate skulle stängas ute från Copa Libertadores och att morgondagens match inte skulle spelas.

Och på lördagen meddelade även idrottens skiljedomstol Cas att man avslår Bocas förfrågan om att ställa in matchen. Man betonar däremot att man vid ett senare tillfälle kommer att behandla frågan kring huruvida River ska diskvalificeras.

Det första Superclasico-mötet slutade 2-2 i en match som spelades den 11 november. Returen på Rivers Monumental-stadion skulle ha spelats två veckor senare men sköts upp sedan Bocas spelarbuss attackerades och ett flertal spelade skadades.

Därefter togs beslutet att spela matchen utanför Argentinas gränser.

Tidigare i veckan sa Bocastjärnan Carlos Tevez till BBC att ”det är pinsamt för folket” att matchen flyttats till Spanien och att ”de tog ifrån oss drömmen om att spela finalen i vårt land".

Matchen sänds på Eurosport 1 och Eurosport Player med start 20.20.

Eurosport Player erbjuder tre paketlösningar:
Årspaket (direktbetalning): 790 kr som betalas direkt. Bindningstid i ett år.
Årspaket (månadsbetalning): 79 kr i månaden med bindningstid i ett år.
Månadspaket: 129 kr i månaden. Ingen bindningstid.