Avslutat
0
0
-
0
0
15:00
07-04-13
Friends Arena
Allsvenskan • Dag 2
 • Andra halvlek
 • AIK
 • Syrianska FC
 • Demirtas
  86'
 • ToumaSvärd
  83'
 • GustavssonLundberg
  74'
 • RajalaksoGeorges
  74'
 • Bååth-Sjöblom
  70'
 • BahouiMutumba
  67'
 • IgboananikeKarikari
  61'
 • EliaSleyman
  55'
 • Första halvlek
 • AIK
 • Syrianska FC
 • Lorentzson
  45'
 • Pereira
  14'
avant-match

LIVE
AIK Fotboll - Syrianska FC
Allsvenskan - 7 april 2013

Allsvenskan – Följ mötet mellan AIK och Syrianska FC LIVE. Matchen spelas 7 april 2013 och har avspark 15:00. Hos Eurosport kan du följa det här mötet LIVE och få uppdateringar om de viktigaste händelserna.
Who will come out on top in the battle of the managers Rikard Norling or Korosh Hatami? Find out by following our live matchcast.

Have your say by voting on who will win between AIK and Syrianska FC? Enjoy some pre-match reading with related articles about these two Fotboll teams.
Få detaljerad information för AIK, såväl som för Syrianska FC. Få också alla nyheter om Fotboll: kalender, resultat och tabeller.

    
30
Höjdpunkter 
 
 Ta bort
 

Matchen lyckades inte riktigt leva upp till feststämningen på läktarna och premiärmatchen på Friends Arena slutar alltså 0-0. Jag som kommenterat matchen tackar er för visat intresse. Mer läser ni snart på eurosport.se.

94

Där är det över! Den här matchen förblir mållös.

94 

Robin Quaison slår in ett inlägg från högerkanten men Dwayne Miller kommer ut och plockar bollen. Det var väl matchens sista möjlighet.

93 

Felic pressar Milosevic och tvingar mittbacken att slå ut till ett inkast. Får vi några fler målchanser?

92 

Mutumbas frispark mot den bortre ytan är bra slagen och det är inte långt ifrån att Martin Lorentzson kommer rätt till den bollen. Två minuter kvar nu.

92 

Bååth river ner Borges. Då får AIK chansen att flytta upp folk igen.

91 

Nära för Syrianska! George sätter full fart från högerkanten och kommer till ett riktigt bra läge. Men avslutet utanför. Fin individuell prestation.

90 

Fyra minuters tilläggstid. Då finns det tid att jobba på för de båda lagen.

89 

Hörna för AIK, men Syrianska rensar undan. En minut kvar av ordinarie speltid nu.

87 

Farligt för Syrianska! Felic går på Chankos fina inlägg men bollen går över mål.

86 

Miller kommer ut och lyckas boxa bort frisparken i duell med några AIK-spelare. Bra gjort av Syrianskamålvakten.

86

Mutumba petar bollen förbi Demirtas innan han faller på ytterbackens ben. Frispark till AIK och gult kort till Christian Demirtas.

85 

Fem minuter kvar att spela. Spelet har inte riktigt kunnat leva upp till stämningen på läktarna och det är fortfarande mållöst på Friends Arena.

84 

Pereira utmanar mot Lorentzson men vinner bara ett inkast i den situationen.

83

Haris Skenderovic får frispark sedan Kwame Karikari dragit mittbacken i tröjan. Samtidigt ska Sharbel Touma kliva av. Han ser inte allt för nöjd ut. Sebastian Svärd får några minuter på sig.

81 

Viktor Lundberg får bollen i en fin position till höger. Han utmanar och ser ut att gå på ett avslut när han plötsligt halkar och faller. Samtidigt står Alexander Michel utanför planen i väntan på en ny tröja. Hans är nämligen för blodig.

79 

Mutumba hade faktiskt möjlighet att släppa bollen till Celso Borges som löpte bakom Syrianskas backlinje.

79 

Viktor Lundberg hittar in till Martin Mutumba som går på skott från en position utanför straffområdet. Får dock inte avslutet på mål.

78 

Demirtas blir liggande efter en duell med Nils-Eric Johansson. Syrianska får frispark.

77 

Farligt när Martin Mutumba löper på en alldeles strålande krosspassning. Han får dock inte riktigt kontroll på bollen och kommer inte till något avslut. Men en fin löpning och en ännu bättre passning.

76 

Knappa kvarten kvar nu. Får vi något mål som sätter guldkant på den här premiärfesten?

76 

Oj, så nära. Chanko tar en kort frispark till Sharbel Touma som tar ett steg förbi den framrusande AIK-spelaren innan han drar till på distans. Bollen går precis utanför stolpen.

74

Nytt byte för Syrianska. Sebatian Rajalakso kliver av och ersätts av Charbel George. Även AIK gör ett byte. Gustavsson av och in kommer Viktor Lundberg.

73 

Nils-Eric Johansson nickar men Miller räddar.

72 

Mutumba faller lätt och får frispark på vänsterkanten. Då kan AIK flytta upp folk.

71 

Touma söker Rajalakso långt borta i den andra delen av straffområdet. Rajalakso lyckas inte nicka ner bollen till någon lagkamrat. I sekvensen efter skjuter Borges på en täckande försvarare.

70

Anders Bååth varnas när han fäller Celso Borges.

69 

Fint anfall av Brommapojkarna men Dinko Felics inlägg stoppas av Per Karlsson.

68 

Sharbel Touma går på skott från långt håll. Han får en riktigt bra träff och jag tror inte det är allt för långt borta att den bollen går in i det bortre krysset.

67

Alltjämt 0-0 med drygt 20 minuter kvar att spela. Då ska Martin Mutumba göra entré på den nya arenan. Han tas emot med jubel och applåder när han ersätter Nabil Bahoui.

63 

43463 är det på plats på Friends Arena i dag. Nytt publikrekord för AIK i Allsvenskan. Nionde plats i den totala publikligan.

62 

Sharbel Touma försöker ta sig fram centralt men stoppas av Per Karlsson.

60

Kennedy Igboananike har spelat färdigt. Han ersätts av Kwame Karikari.

58

Riktigt bra räddning av Turina! Chankos frispark är fint slagen. Rajalakso skarvar men Turina sträcker ut och fångar bollen. Bra målvaktsspel.

57 

Frispark för Dinko Felic som faller i duell med Alexander Milosevic.

56

Elia lägger sig på magen utanför sidlinjen och får behandling. Samtidigt får nyinbytte Suleyman Sleyman ett jätteläge på en hörna. Han får hoppa upp helt ren mitt i boxen men lyckas inte få nicken på mål. Det borde han nog fått.

55

Jo, nu ska Sleyman in ändå. Det är Rabi Elia som får kliva av. Han har skadat sig i baksida lår.

54 

Igboananike löper till vänster men lyckas inte få till något bra inlägg. Bollen till Miller.

53 

Skenderovic joggar in på planen igen. Sleyman har dragit på sig överdragskläderna igen.

51 

Skenderovic går i backen efter en tuff satsning från Celso Borges i en luftduell. Suleyman Sleyman är på väg in. Återstår att se om det är Skenderovic som ska kliva av. Elia tog sig nyss mot låret och hade ont.

49

Gustavsson har bollen i nät - men då är det avvinkat för offside.

48 

Daniel Gustavsson slår ett inlägg till höger men Celso Borges hinner inte riktigt fram och Dwayne Miller kan säkert fånga bollen.

46 

Härlig löpduell mellan Rabi Elia och Kennedy Igboananike. Kennedy är snabbare men får inte riktigt md sig bollen. Han vinner ändå närkampen och kan ta sig till ett inlägg från högerkanten. Det är dock helt misslyckat och går ut till en inspark.

46

Den andra halvleken är igång på Friends Arena!

48

Där är den första halvleken över. Det är fortfarande 0-0.

48 

Nytt inlägg från Gustavsson men Syrianska rensar undan. Det var nog tur det. Borges fanns på plats i boxen, redo att cykelsparka.

48 

Nytt inlägg från Gustavsson men Syrianska rensar undan. Det var nog tur det. Borges fanns på plats i boxen, redo att cykelsparka.

46 

Helgi Danielsson hittar in till Celso Borges som med ryggen mot mål inte lyckas vända runt för att hitta avslut. Han blir i stället av med bollen.

46 

Tre minuters tillägg i den första halvleken.

44

Gult kort på Martin Lorentzson när han kastar sig in i en duell med Louay Chanko.

42 

Ny jättechans för Kennedy Igboananike! Han vänder bort sin försvarare och får ett fritt skottläge men avslutet är alldeles för tamt. Dwayne Miller dyker ner och kan relativt enkelt rädda den bollen. Han får inte alls den fart han ville ha i det avslutet, den gode Igboananike.

40 

AIK har gjort ett par bra minuter nu där de fått till ett ordentligt tryck mot Syrianskas straffområde.

39

I STOLPEN! Oj, vad nära det är 1-0. Det är återigen en inläggssituation från högerkanten och Kennedy Igboananike är ytterst nära att placera in ledningsmålet. Men stolpen står i vägen och Skenderovic kan rensa undan returen.

39 

AIK sätter tryck och publiken vill återigen ha straff efter en misstänkt handssituation i straffområdet.

38 

Bra läge för AIK. Borges kommer upp bra på Gustavssons fina inlägg men han lyckas inte få nicken på mål.

37 

En ganska tam match, så här långt. Den har inte riktigt levt upp till atmosfärenpå läktarna.

35 

Michel blöder men verkar ändå vara okej.

34 

AIK biter sig kvar. Celso Borges lyckas inte komma fram på Helgi Danielssons inlägg på den bortre stolpen. I en sekvens strax innan knockas Kennedy Igboananike och Alexander Michel på straffområdeslinjen. Båda spelarna blir liggande.

33 

AIK kontrar snabbt på hörnan och Nabil Bahoui har flera lägen att släppa ut bollen till en lagkamrat. Han väljer i stället att gå själv centralt och vinner då en frispark. Quaison drar frisparken i muren.

32 

Nära 1-0 för Syrianska! En slarvig passning från Milosevic ligger bakom läget. Turina kommer ut och är först på bollen men han får ingen bra träff och det är väldigt, väldigt nära att Dinko Felic lyckas lägga beslag på bollen. Men Turina får till slut ut bollen till en hörna, som förblir resultatlös.

30 

Bra läge för AIK för en stund. Daniel Gustavsson får bollen till höger i straffområdet. Martin Lorentzson kommer i djupet men passningen från Gustavsson är slarvigt slagen.

28 

Bra sekvens av Syrianska när ytterbacken Demirtas väggspelar med Dinko Felic på högerkanten. Inlägget fastnar dock på en AIK-försvarare.

26 

Igboananike kommer med ryggen mot mål och försöker lura Rabi Elia. Syrianskaförsvararen är dock med på noterna. I situationen efter kommer Sebastian Rajalakso i ett alldeles strålande läge i straffområdet. Han utmanar mot Lorentzson men faller precis när han ska kliva förbi och ta avslut.

25 

Fint och finurligt av Robin Quaison som tar sig fram centralt och tar ett avslut. Skottet går dock någon meter över ribban. Bra tendens, hur som helst.

24 

Syrianska har spelat upp sig och flyttat upp spelet en aning.

22 

Quaison lyfter långt och högt men bollen går till Miller.

20 

AIK nickar bort hörnan men i en situation strax efter får Skenderovic yta att ta avslut. Mittbacken trycker till med ett tungt skott men Turina kan rädda.

19 

Sharbel Touma hittar Louay Chanko i straffområdet. Chanko misslyckas med mottagningen men vinner ändå en hörna.

18 

Quaison står för ett annorlunda konststycke när han fäller två Syrianskaspelare i samma situation samtidigt som han vinner bollen utan att dra på sig en frispark.

16 

Milosevic tar ett distansskott men Miller kan rädda utan större problem.

15 

Syrianska vinner boll högt men Sebastian Rajalakso kommer inte till något avslut. Turina kommer ut och fångar bollen.

14 

Nabil Bahoui utmanar läckert på vänsterkanten och kommer förbi sin bevakare. Dock får han bollen för långt ifrån sig och den hinner rulla över kortsidan innan han hinner upp den.

13

Pereira får matchens första varning när han kommer in sent i en närkamp med Robin Quaison.

12 

Chanko tar lång tid på sig att ta ett beslut om vad han ska göra av bollen och AIk kan sno den och bita sig fast i anfallszon. Nabil Bahoui tar emot bollen i straffområdet men misslyckas med mottagningen och tappar ut den till en inspark.

10 

Milosevic slår långt - för långt, ser det ut som. Men Celso Borges löper ändå och lyckas faktiskt sånär få tag på bollen när det blir ett missförstånd mellan Miller och Skenderovic.

9 

Bahouis hörna nickas bort av Haris Skenderovic men AIK tar tag i bollen och biter sig fast. Helgi Danielsson slår ett inlägg från högerkanten men ingen av de många AIK-spelarna i boxen lyckas få till något avslut.

8 

Pereira tar ut bollen till en AIK-hörna.

7 

Farligt för AIK när Daniel Gustavsson kommer loss efter en strålande passning av Celso Borges. Men Kennedy Igboananike faller när han löper mot Gustavssons inspel och bollen rinner ut till en inspark. Ingen AIK-straff. Bra omställning dock.

5 

Frispark för AIK på vänsterkanten. Bahoui tar hand om den men Dwayne Miller kommer ut bra och plockar ner bollen.

4 

Hörnan från vänsterbacken Alessandro Silva Pereira är lång och går förbi alla spelare i straffområdet och ut till en inspark.

3 

Christian Demirtas slungar in ett inlägg som Per Karlsson nickar bort. Syrianska vinner ändå en hörna i situationen efter.

2 

Fin aktion av Daniel Gustavsson när han väggspelar sig fram från högerkanten och tar ett avslut. Dwayne Miller har dock inga större bekymmer att rädda.

1

Matchen är igång! AIK har för första gången sparkat igång en allsvensk match på Friends Arena!

14:59 

Tränarna som intervjuas hör knappt frågorna. Det är nästan svårt att ta in att det här är en allsvensk match vi talar om. Atmosfären är av internationell klass. Och det här är svensk fotboll när den är som bäst. Snart dags för avspark!

14:58 

”Det är AIK-klass på atmosfären”, säger AIK:s tränare Andreas Alm till C More.

14:56 

Väldigt mäktiga scener just nu. Flaggorna vajar i luften och hela publiken sjunger med när spelarna nu gör entré. Nils-Eric Johansson och Dwayne Miller går först ut och ställer upp. AIK bjuder på ett riktigt häftigt tifo.

14:54 

Spelarna står uppradade i spelartunneln och är alldeles strax redo att äntra Friends Arenas gröna matta.

14:53 

Sju minuter kvar till avspark nu. Nu rullar bilder på hur arenan fyllts på under eftermiddagen och det verkar vara en fantastisk atmosfär. Räkna med att den trappas upp under de få minuter som återstår till avsparken.

14:43 

Det är utsålt och väntas bli närmare 50 000 personer på plats på Friends Arena denna söndagseftermiddag. Det här kan bli något riktigt, riktigt häftigt.

14:34 

Ingen Henok Goitom för AIK men Celso Borges är tillbaka och startar bredvid Kennedy Igboananike.

14:32 

Jag har väldigt höga förväntningar på det här. Kanske inte lika mycket på själva matchen som det spektakel som medföljer en hemmapremiär på en ny nationalarena. Jag är framför allt intresserad av att se vilken stämning det går att få till på den här arenan.

14:28 

Dryga halvtimmen kvar till avspark. Vad tror ni?

14:13 

Syrianskas elva: Miller; Pereira - Elia - Skenderovic - Demirtas; Bååth - Chanko; Touma - Michel - Rajalakso; Felic

14:12

AIK:s startelva i Gnagets första match på Friends Arena: Turina; Johansson - Karlsson - Milosevic - Lorentzson; Bahoui - Quaison - Danielsson - Gustavsson; Borges - Igboananike

13:46 

AIK inledde årets säsong med att kryssa borta mot Elfsborg, 2-2, efter att Kennedy Igboananike gjort båda AIK:s mål. Sämre gick det för Syrianska i premiären som föll mot Kalmar FF, 0-3.

13:45 

Vi hoppas och väntar oss en riktig fotbollsfest på Friends Arena. Rekordpublik väntas på den nya nationalarenan.

13:31

Hej och välkomna till rapporteringen från AIK:s hemmapremiär på Friends Arena. Syrianska är det som står för motståndet. Jag som kommenterar heter Jimmy Ewertsson.