Vuelta a España • Etapp7
avant-match

LIVE
Huesca - Alcañiz
Vuelta a España - 24 augusti 2012

Vuelta a España – Följ den här cykeltävlingen live på Eurosport. Den här tävlingen går av stapeln 24 augusti 2012 och startar 13:46. På Eurosport kan du följa den direkt och uppdateras på de största händelserna.
Följ också alla nyheter Cykel: turneringar, kalendrar, resultat från de största tävlingarna.

    
30
Höjdpunkter 
 
 Ta bort
17:38 

1. Degenkolb, 2. Viviani, 3. David, 4. Bouhanni, 5. Bennati. Där har ni slutställningen i dagens etapp. Swift slutar bara tia, trots det gynnsamma utgångsläget när bara 500 meter återstod.

17:32 

Det blir kamp mellan Degenkolb och Viviani när Swift tappar. Men det blir Degenkolb som vinner och tar sin tredje etappseger i årets Vuelta!

17:32 

Degenkolb mot Swift. Hinner Degenkolb ikapp och förbi?

17:31 

Chris Froome sliter för att Swift ska nå etappsegern.

17:31 

Argos Shimano tappar - och det är som upplagt för Sky och Ben Swift.

17:30 

Sky eller Argos Shimano. Det mesta talar för att det är de två stallen det står emellan. Utförsåkning nu - och det går snabbt, snabbt, snabbt.

17:28 

Tre kilometer kvar och det trampas på rejält inne på motorbanan, det ser udda ut - med cyklister inne på de breda MotoGP-vägarna.

17:27 

BMC kör hårt, precis som Argos-Shimano som gör sitt bästa för att ge Degenkolb läget.

17:22 

8 kilometer återstår, kraschen gjorde att den stora klungan sprack upp något. Nu är det ett par kilometers uppkörsåkning innan den sista halvmilen körs på motorenan utanför staden.

17:20 

En mussvurpa som drar med en 10-15 cyklister i fallet inträffar när ganska exakt en mil återstår.

17:18 

Drygt en mil kvar, tätkvartetten blev en trio - men är nu upphunnen, det är en fet klunga som närmar sig slutmålet nu.

17:12 

Nu trampar den stora klungan in i staden Alcañiz, en tur in i stadskärnan innan de ska ut till den väldiga motorsportsanläggningen "Ciudad del Motor de Aragón" strax utanför staden. Där ska det cyklas ett femkilometersvarv innan spurten avgör vem som tar hem etappen.

17:09 

Det blir Lindeman som tar spurtpriset före Rabon och trea Aramendia.

17:09 

Pablo Lechuga har släppt och det är tre tävlande, Lindeman, Aramendia och Rabon, som gör upp om det sista spurtpriset.

17:07 

Två mil kvar och klungan, den stora, stora klungan, är nu nästan ikapp tätkvartetten.

16:50 

Kvartetten är åter en kvartett och František Rabon trampar på i ett halvhjärtat försök att dra iväg. Men, det är som sagt halvhjärtat, och... det är som sagt himla varmt i Spanien i dag. Räkna som sagt med klungspurt på motorarenan om drygt en halvtimme.

16:37 

Mindre än fyra mil kvar till motorstadion i Alcañiz nu, det är vindstilla - och 40 (!) grader varmt.

16:31 

Pablo Lechuga lade beslag på spurtpriset när 44 kilometer återstod. Tätkvartetten har nu blivit en trio då Javier Aramendía tappat. Men klungan kommer allt närmare - en och en halv minut bakom nu.

16:22 

Garmins Martijn Maaskant var det tydligen som kolliderade med Tony Martin nyss. Inte heller Maaskant såg ut att vara alltför illa däran.

16:18 

De fyra där framme har nu tappat hälften av sitt försprång. Klungan är nu endast två och en halv minut bakom.

16:17 

Tempovärldsmästaren Tony Martin kolliderar med en rival mitt på vägen. Det ser dock inte ut som Martin skadar sig alltför allvarligt.

16:04 

Tätkvartetten har drygat ut sin ledning ytterligare. Nu är de fyra nästan fem minuter före den alltjämt Argos-Shimano-kontrollerade klungan.

15:46 

Nio mil kvar att trampa. Argos-Shimano håller tempot i klungan - som nu är 3.55 minuter efter tätkvartetten - och det är väl deras trumfkort John Degenkolb som får hållas som favorit i dagens etapp, som lär avgöras i spurten.

15:43 

Vi har en lite annorlunda etappavslutning att se fram emot i dag. Målgång sker på motorbanan "Ciudad del Motor de Aragón" i Alcañiz, där det vanligtvis körs MotoGP-tävlingar.

15:38 

Fjolårsmästaren Juan Jose Cobo har haft en del trassel med sin båge och var nyligen tvungen att stanna för att få lite mekanisk hjälp. Men nu rullar han igen, den gode Moviestarcyklisten.

15:31 

67 kilometer är cyklade. Den ende i tätkvartetten som inte är debutant i Vueltasammanhang är faktiskt tjecken Frantisek Rabon, som gör sin fjärde start i den spanska stortävlingen.

15:24 

Medelhastigheten den första timmen var 43,5 kilometer. Långsamt? Tja, det är 35 grader varmt i luften.

15:15 

En kvartett har ryckt åt sig en fyra minuter lång ledning - när cyklisterna nu trampat ungefär fem mil av etappen. De fyra är: Javier Aramendía, Pablo Lechuga, František Rabon och Bert-Jan Lindeman.

15:14 

Katuschaspanjoren Joaquim Rodriguez vann gårdagens etapp och drygade därmed ut sin totalledning i årets upplaga av Spanien Runt.

15:12 

Välkommen till eurosport.se:s livebevakning av den sjunde etappen av Vueltan. De tävlande ska i dag ta sig de 164 kilometerna mellan Huesca och Alcañiz. Eurosports tv-sändning startar klockan 16:00.