PA Sport

Sky avslutar cykelsatsningen: "Oroligt såklart"

Sky avslutar cykelsatsningen: "Oroligt såklart"
Av Eurosport

Den 12/12/2018 kl 14:35Uppdaterat Den 12/12/2018 kl 14:39

2019 blir sista året som Sky Sports fortsätter med att satsa på cykling. Det innebär att Team Sky från och med 2020 tävlar under ett annat namn. ”Oroligt såklart men det finns ju goda möjligheter att hitta ny sponsor”, skriver Roberto Vacchi på sitt twitterkonto.

2010 bildades laget Team Sky med målsättningen att en brittisk cyklist skulle vinna Tour de France inom fem år. Två år senare stod Bradley Wiggins som vinnare och laget har sedan dess haft stor framgång - Team Sky har nämligen vunnit varje år förutom 2017.

Trots succén blir laget av med sin huvudsponsor, och från och med 2020 tävlar Team Sky under ett annat namn.

”Samma dag som Northug meddelar sitt karriärslut kom ett pressmeddelande från Team Sky om att Sky drar sig ur som huvudsponsor för det mest framgångsrika laget i Tour de France senaste nio åren (med sex slutsegrar). Oroligt såklart men det finns ju goda möjligheter att hitta ny sponsor”, skriver Roberto Vacchi på sitt twitterkonto och fortsätter.

“Samtidigt är det nog inte lätt att få en huvudsponsor med en sådan enorm budget där man kunnat ligga i framkant i egentligen alla områdena. Men som sagt, jag tror ändå de kommer greja det.”