Ingredienser:
500 g pappardelle
250 g salsiccia
Krossade tomater
0,5 st finhackad gul lök
1 st finhackad vitlöksklyfta
Basilika
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Chili
Riven parmesanost
Giro d'Italia
Klart: Så körs 2019 års Giro d'Italia
31/10/2018 PÅ 19:36
Så gör du:
Dra skinnet av salsiccian och smula korven i små bitar.
Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök. Tillsätt krossade tomater och basilika och låt såsen sjuda under lock i 60 minuter på låg värme. Smaksätt med salt, svartpeppar och chili. Ta sedan av locket och låt småputtra i 15 minuter till.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av och häll över en del av pastan i grytan med salsicciasåsen. Rör om noga.
Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.
Se också: Vacchis kök: Pasta alla Norma
Vacchis kök II: Muscoli Ripieni
Vacchis kök III: Risotto allo Zafferano
Giro d'Italia
OFFICIELLT: Giro d'Italia 2019 startar i Bologna
24/09/2018 PÅ 14:29