/origin-imgresizer.eurosport.com/2020/08/13/2863699-59019988-2560-1440.png)
Av
Christoffer Eriksson
Publicerad 21/05/2018 på 14:10 GMT | Uppdaterad 22/05/2018 på 11:46 GMT
Ingredienser:
3 dl avorioris
0,5 gram saffran
0.5 gul lök
2 msk olivolja
1.5 l grönsaksbuljong
2 dl färskriven parmesan
0.5 glas vitt vin
75 gram smör
3 dl avorioris
0,5 gram saffran
0.5 gul lök
2 msk olivolja
1.5 l grönsaksbuljong
2 dl färskriven parmesan
0.5 glas vitt vin
75 gram smör
Så gör du:
Giro d'Italia
Klart: Så körs 2019 års Giro d'Italia
31/10/2018 PÅ 19:36
Täck botten av en tjockbottnad kastrull med olja. Lägg i den finhackade löken och låt fräsa en kort stund innan du tillsätter riset. Rör om hela tiden och häll i lite buljong i taget.
Blanda ut saffranet med vatten och häll i. Har du tid, förbered gärna saffranspistiller som ligger ett glas vatten över natten.
Häll i vinet efter ca 10 minuter. När riset är "al dente" (med tuggmotstånd) rör ned osten och smöret.
Tänk på att en bra risotto tar tid att göra, men i slutet är det alltid värt det.
Ps. ät gärna något tuggbart till, exempelvis en god bit lax.
Se även:
Giro d'Italia
OFFICIELLT: Giro d'Italia 2019 startar i Bologna
24/09/2018 PÅ 14:29