10-05-14 - 11:50
Avslutat
Belfast - Belfast
0km
?km
Giro d'Italia • Etapp2
avant-match

LIVE
Belfast - Belfast
Giro d'Italia - 10 maj 2014

Giro d'Italia – Följ den här cykeltävlingen live på Eurosport. Den här tävlingen går av stapeln 10 maj 2014 och startar 11:50. På Eurosport kan du följa den direkt och uppdateras på de största händelserna.
Följ också alla nyheter Cykel: turneringar, kalendrar, resultat från de största tävlingarna.

    
30
Höjdpunkter 
 
 Ta bort
 

Kittel tog en kanonposition med 300 meter kvar och han höll ut hela vägen.

 

MARCEL KITTEL TAR HEM ETAPPEN!

 

Orica-Greenedge ligger i en bra position.

 

Nu närmar vi oss spurten! Dryga kilometern kvar. Det är en klurig vänstersväng med 300 meter kvar som cyklisterna får se upp i.

 

Tjillingiis modiga utbrytning blir förgäves. Han blir nu inhämtad av klungan med 3,5 kilometer kvar.

 

Tjallingii är nu i ensam utbrytning när 5,5 kilometer återstår.

 

Romero orkar inte hänga med utbrytarna, han släpper. 7,7 kilometer kvar. Tjallingii attackerar!

 

Det verkar som att regnet slutat också.

 

Cannondale, Orica-Greenedge och FDJ är alla framme i klungan när bara nio kilometer återstår. Nu drar det ihop sig!

 

Regnet är tillbaka, när vi närmar oss målgång, så räkna med en kaotisk avslutning. Minuten upp till ledarna.

 

Tätkvartetten står emot oerhört bra när 14,5 kilometer återstår. Det grimaseras illa, men de lyckas ändå hålla klungan på avstånd - än så länge.

 

Problem för Francesco Chicchi som får punktering! Illa för Neri Sottoli-stallets spurtare.

 

Och nu är det bara en fråga om när utbrytarna hinns ikapp. Klungan är 1,10 efter med 22,9 kilometer kvar.

 

Tjallingii vinner även det andra bergspriset efter en rejäl tempoökning. Han kommer att bära bergatröjan i morgon, efter att ha plockat sex poäng. Han blir därmed förste holländare att bära den i Girot sedan 2005. Fedi är tvåa och Armee trea.

 

Det återstår en kategori 4-stigning i dagens etapp, Knocknagulliagh efter 195,4 kilometer. Tveksamt om utbrytningsgruppen hinner dit innan klungan hinner ikapp. Endast 1,47 som skiljer nu.

 

Nu är det bara 2,42 upp till tätkvartetten. Katusha-stallets Angel Vicioso har tvingats till ett hjulbyte.

 

Tempot har ökat betänkligt i huvudfältet med 37 kilometer kvar. Avståndet till Tjallingii, Romero, Fedi och Armee minskar och minskar.

 

Giant och Orica leder klungan och kör hårt för att komma ikapp tätkvartetten just nu. 48 kilometer återstår när cyklisterna åker in i Ballygally. Nacer Bouhanni har åkt på en punktering.

 

Med 55 kilometer kvar är avståndet upp till täten 4,15 sekunder, när cyklisterna åker längs kusten med havet till vänster om sig.

 

Movistar är uppe och drar med 70 kilometer kvar. Nu är avståndet till täten 4.43.

 

Nu börjar klungan öka takten en aning för att komma ikapp utbrytarkvartetten. 81 kilometer återstår och avståndet är nu 5,30.

 

Krasch! Några cyklister i klungan kraschar när vägen smalnar av. Europcars Bjorn Thurau ser ut att få störst problem, men han är tillbaka och kör nu.

 

Andrea Fedi sätter igång med en attack med en kilometer kvar. Han måste väl ha tajmat fel? I stället blir det Tjallingii som är snabbast upp för stigningen till Cushendall Road.

 

Nu ska det spurtas om bergspris. Tre poäng är på spel.

 

Med 95 kilometer kvar är avståndet från utbrytargruppen ner till klungan fem minuter.

 

Vi har ungefär 100 kilometer kvar att åka och åkarna befinner sig i Ballyvoy, precis före den första kategori 4-stigningen.

 

Regnet fortsätter att falla över cyklisterna och vägarna är blöta när de börjar ta sig österut. Men i Belfast, där målgången är, är det än så länge sol i skyn. Avståndet mellan utbrytargruppen och klungan är nu över sex minuter.

 

Nu är även tv-sändningen från Girot igång. Eurosport är kanalen.

 

Ni har väl inte missat premiärprogrammet av Eurosports nya cykelshow Home of Cycling?

 

Åkarna har tagit sig 86 kilometer på den andra etappen. Det har regnat från och till och vi har fått en utbrytargrupp som ligger ungefär fem minuter före klungan. Bland utbrytarna hittar vi Maarten Tjallingii, Sander Armee, Andrea Fedi och Jeffry Johan Romero Corredor.

 

Läs mer om den andra etappen på länken nedan.

 

Hej och välkomna till dagens rapportering från Giro d'Italias andra etapp. Efter gårdagens lagtempo, där Orica-Greenedge vann och Svein Tuft fick ta på sig ledartröjan på födelsedagen, kommer nu en linjeetapp som inleds i Belfast - och avslutas i Belfast. Etappen är 219 kilometer lång och går längs kusten på Nordirland, så regn och kastvindar kan ställa till det för åkarna.