09-05-11 - 12:55
Avslutat
Reggio Emilia - Rapallo
0km
?km
Giro d'Italia • Etapp3
avant-match

LIVE
Reggio Emilia - Rapallo
Giro d'Italia - 9 maj 2011

Giro d'Italia – Följ den här cykeltävlingen live på Eurosport. Den här tävlingen går av stapeln 9 maj 2011 och startar 12:55. På Eurosport kan du följa den direkt och uppdateras på de största händelserna.
Följ också alla nyheter Cykel: turneringar, kalendrar, resultat från de största tävlingarna.

    
30
Höjdpunkter 
 
 Ta bort
17:09 

Jag stänger den här livekommenteringen med att rapportera att Weylandt nu ska ha blivit tagen till sjukhus med en helikopter. Ni kan så klart följa allt om hur det utvecklar sig på eurosport.se. Vi håller alla tummar vi kan för belgaren. Vi hörs igen imorgon. Ciao a tutti.

16:58

Topp 3: 1. Angel Vicioso (Androni Giocattoli) 2. David Millar (Garmin) 3. Pablo Lastras (Movistar).

16:56 

Nu går Cavendish i mål och har därmed gjort sitt i den rosa ledartröjan.

16:54 

Organisatörerna för Girot rapporterar att de inte tänker ha någon podium-ceremoni på grund av Weylandts krasch.

16:53

David Millar tar över totalledningen.

0km

Vicioso drar igång spurten.... och vinner!

1km 

Le Mevel, Lastras, Vicioso, Millar och Moreno har 15 sekunder med bara kilometern kvar. Någon av dem kommer att vinna det här skulle jag tro.

16:50 

David Millar är ikapp och de är nu fem cyklister i täten.

3.2km 

Le Mevel, Lastras, Vicioso och Moreno är fortsatt i täten och jagas närmast av David Millar.

16:47 

Enligt rapporter ligger Weylandt fortfarande kvar där han kraschade - det medicinska teamet gör allt de kan och han får fortsatt hjärtmassage. Vi håller alla tummar vi har för Weylandt.

5.5km 

Le Mevel, Lastras, Vicioso Arcos och Moreno var de fyra som kom iväg i slutet av stigningen och har nu bildat en tätkvartett..

16:43 

Christophe Le Mevel tar bergspriset.

16:42 

Le Mevel attackerar! Han får med sig Lastras!

8km 

Huvudklungan är återsamlad - men mindre än tidigare.

16:40 

Cavendish har tappat kontakten. Då blir det nästan säkert ingen etappseger för honom idag.

16:39 

Fabian Wegmann tar initiativ till en attack och får med sig tre cyklister till.

10km 

Nu börjar klättringen uppför Madonna delle Grazie. Ska bli intressant att se vilka som hittar på något här. Snittlutning på 7%

12km 

Nu är det återsamlat och det är Lampre-stallet som anför klungan.

14km 

Tätkvartetten kommer snart bli inhämtade då de bara har 24 sekunder kvar av sitt försprång. Sex kilometer kvar till Madonna delle Grazie-stigningen.

16:31 

Vi har inte fått några bilder på kraschen utan bara bilder på när Weylandt låg på backen och fick medicinsk hjälp. Vi får hoppas att det såg värre ut än vad det var och våra tankar är så klart med Weylandt just nu.

17km 

Nu tappade jag farten helt här faktiskt. Det här känns inte kul alls. Men det är 17 kilometer kvar och 40 sekunder mellan tätkvartetten och klungan.

20km 

20 kilometer kvar.

16:24 

Ricci Bitti är tillbaka i täten som de är en kvartett igen. Vi får återkomma till hur det går för Weylandt. VI kan i alla fall konstatera att ett medicinskt team var snabbt på plats och utförde hjärtmassage.

16:23 

Jag rapporterar bara det jag ser på tv-bilderna nu. Det är Wouter Weylandt som har kraschat.

16:21 

De utför just nu hjärtmassage på cyklisten. Det är en Leopard-Trek cyklist.

16:21 

Han verkar medvetslös och det ser riktigt seriöst ut.

16:20 

Ajajaj. En av Leopard-Trek cyklisterna har kraschat i utförskörningen och det där såg inte bra ut alls. En fruktansvärd krasch. Jag vet inte vem det var men det där såg läskigt ut.

16:15 

Det verkar som att Marco Pinotti varit inblandad i nåt problem här i utförskörningen då han jagar klungan på egen hand.

31km 

Det är en tekniskt svår utförskörning cyklisterna är inne i nu men vi har klarat oss undan några farliga vurpor än så länge.

16:05 

De är tre stycken kvar i täten i utförskörningen då Ricci Bitti blivit avhängd.

16:04 

Liquigas anför klungan över toppen på stigningen och de är nästan exakt en minut efter tätkvartetten där. Löfkvist skymtades i täten av klungan. Bra Thomas!

16:02 

Tätkvartettens Brambilla attackerar och tar de fem poängen vid bergspriset. Då lär han få köra i den gröna bergatröjan imorgon.

40km 

1:10 skiljer mellan tätkvartetten och huvudklungan.

45km 

Lampre-stallet kör hårt i klungan och Petacchi ligger med där i täten. Ett antal cyklister börjar droppa av nu.

15:53 

@theviking71 Oj, vad konstigt. Alla ska kunna se kommentarerna som dyker upp på sidan - jag ser de inte innan er och även du borde kunna se allas och dina egna. Testa uppdatera sidan så ska alla kommentarer finnas under min kommentering här.

15:48 

@pippijogel: Känner man proffsklungan rätt så kanske de kommer överrens om att stanna tre kilometer innan målgång och sedan åka en och en in i mål. Närå, vi får hoppas på tajt och dramatisk utan något blodbad, annars kommer många gråta ut i pressen ikväll.

50km 

Tätkvartetten har 2:34 kvar av sitt förprång till klungan.

15:43 

Spurtaren Manuel Belletti har tvingats till ett hjulbyte men kommer tillbaka till klungan. Det där hade kunnat bli kritiskt för Belletti.

55km 

Nu börjar det gå lite uppför för cyklisterna som om en stund tar sig an Passo del Bocco-stigningen - kategori 3.

15:37 

@theviking71: Jag har tyvärr ingen koll på sändningarna - är en vanlig knegare. Jag har inte HD-kanalen utan kör gamla vanliga här med. Old school!

15:31 

En av årets skönaste nyheter: Vacansoleil-cyklistern Michel Golas vet redan nu om att han kommer lämna Giro d'Italia i förtid. Polacken ska gifta sig på lördag den 28 maj och kommer därför inte att slutföra tävlingen. Vacansoleil var medvetna om krocken när de tog ut honom till Girot.

15:24 

@Heffa: Don Thomaso och hans Team Sky ligger i detta nu stabilt med i klungan. Sky gjorde ju ett godkänt lagtempo i lördags där de kom nia. Löfkvist ligger 52:a i sammandraget, 49 sekunder bakom Cavendish. Jag ser också gärna lite action på Passo del Bocco men det kommer ju inte vara de stora kanonerna som visar upp sig där.

15:18 

Cirka sju mil kvar av dagens etapp och den tätkvartett som är Gianluca Brambilla (Colnago), Pavel Brutt (Katusha), Bart De Clercq (Omega Pharma-Lotto) och Davide Ricci Bitti (Farnese Vini) har 3:27 ner till klungan.

70km 

Vad gött att ni är med mig cykelvänner! Det ska sägas att Saxo Bank-stallet är uppe och tar en stor del av jobbet i klungan nu - man undrar vad de har i kikaren ...

15:11

Mannen i rosa, Mark Cavendish, har haft lite problem med sin cykel och var nere vid servicebilen och fick hjälp. Han är nu återigen tillbaka i klungan.

15:04 

Har jag någon med mig i kommentarsfältet? Säg "hej" och ge mig ett tips på dagens vinnare vettja!

14:58 

"Davide Ricci Bicci" - säg det några gånger för dig själv så blir livet lite roligare.

14:54 

Av de fyra cyklisterna i utbrytningen är det bara Pavel Brutt som kört ett Giro d'Italia förut. Davide Ricci Bicci, Bart De Clercq och Gianluca Brambilla är alla tre nykomlingar på de italienska vägarna. Man kan bara spekulera i om farbror Pavel drar några rövarhistorier för de andra där framme.

89km 

89 kilometer kvar av etappen och vi kan nog förvänta oss lite action igen först på Passo del Bocco-stigningen, 45 kilometer från mål.

14:41 

Det är värt att notera att Omega Pharma-Lotto har med Bert De Clercq i utbrytningen idag. Det belgiska laget har verkligen varit företagsamma sedan sin superinsats på lagtempot. Sebastian Lang, som var i en episk utbrytning igår, är ju även han en del Omega Pharma-Lotto.

14:36 

Klungan är inte sugna på att ge kvartetten något större avstånd och har hämtat in 50 sekunder till. 4:00 skiljer nu mellan de två grupperna.

108km 

Lampre-stallet anför klungan som är 4:50 bakom tätkvartetten.

14:24 

Här får ni en härlig liten actionbild från gårdagens målgång:

Petacchi Cavendish Giro 2011 Parma 2. Etappe
14:19 

Medelhastigheten under dagens första timme: 49.3 km/h - imponerande.

14:16 

Grovt översatt förväntar sig alltså Cavendish "..ett jävla blodbad" i den tajta avslutningen i Rapallo.

14:13

Mark Cavendish har sin analys av dagens etapp klar, så här skriver britten på twitter: "my prediction for the final kilometers today..........fucking carnage."

14:05 

Påminner om Vacchi och Adamsons cykelsnack inför Girot som finns att se på eurosport.se. Följ länken:

140km 

Tätkvartetten är alltså: Gianluca Brambilla (Colnago), Pavel Brutt (Katusha), Bart De Clercq (Omega Pharma-Lotto) och Davide Ricci Bitti (Farnese Vini). De har nu 5:50 ner till klungan.

13:57

Det är soligt och i stort sett vindstilla på de italienska vägarna där cyklisterna rullar just nu. Perfekt för en cykeltur helt enkelt.

13:49 

Då har det som mycket väl kan bli dagens långa utbrytning skapats. Ricci Bitti, Brutt, De Clercq och Brambilla har bildat en tätkvartett som har en lucka på 2:30 ner till klungan.

13:44 

Idag har vi med oss banprofilen i grafiken här ovanför också! Härligt!

158km 

Ett kort utbrytningsförsök med bland andra Marco Pinotti blev snabbt inhämtat av klungan.

13:35

Dagens etapp då? Jo, det är en rätt stökig historia. Till stor del platt men tredje kategoriaren Passo del Bocco, som kommer 45 kilometer från mål, och den mindre Madonna delle Grazie (kvalitetsnamn!) bara åtta kilometer innan mål gör så att en klungspurt är långt ifrån säker. Målgångsstaden Rapello ligger nära Alessandro Petacchis hemstad, han är nog lite extra sugen idag igen...

13:29 

Gårdagens etapp vann Alessandro Petacchi efter en tuff spurtuppgörelse med Mark Cavendish. Cavendish blev förbannad då han tyckte att att italienaren stängt honom på upploppet. Britten kunde i alla fall trösta sig genom att trä på sig den rosa ledartröjan. Läs allt om det på eurosports cykelsajt och se highlights från gårdagen här:

13:19 

Starten var satt till 12:55 men rapporterna nu är att cyklisterna tagit sig fem kilometer av dagens 173 och klungan är fortsatt samlad.

13:17 

Buongiorno! Dags för den tredje etappen av Giro d'Italia och jag hoppas att ni vill följa den tillsammans med mig här på eurosport.se. Dagens etapp är en klurig en - jag ska återkomma mer till det senare. Nu rullar vi igång ...