10-05-11 - 12:00
Genova - Livorno
0km
?km
Giro d'Italia • Etapp4
avant-match

LIVE
Genova - Livorno
Giro d'Italia - 10 maj 2011

Giro d'Italia – Följ den här cykeltävlingen live på Eurosport. Den här tävlingen går av stapeln 10 maj 2011 och startar 12:00. På Eurosport kan du följa den direkt och uppdateras på de största händelserna.
Följ också alla nyheter Cykel: turneringar, kalendrar, resultat från de största tävlingarna.

    
30
Höjdpunkter 
 
 Ta bort
18:07

Inga resultat kommer alltså redovisas från dagens etapp. Nu har jag inget mer att tillägga. Vila i frid Wouter Weylandt, 1984-2011. Imorgon fortsätter Giro d'Italia, vi hörs då.

0km

Med armarna om varandra åker Leopard-Trek, Tyler Farrar och resten av klungan över mållinjen i en gemensam hyllning till Wouter Weylandt, som gick bort i en oerhört tragisk olycka under gårdagens etapp. Väldigt starka scener.

1km 

Nu går den enade klungan in på den sista kilometern. Publiken håller upp nummerlapp 108 med budskapet "Livorno per Wouter".

2km 

Två kilometer kvar och Tyler Farrar är märkbart tagen.

3km 

Nu ligger de åtta Leopard-Trek cyklisterna på bredd i täten tillsammans med Weylandts bästa vän Tyler Farrar - en stark bild.

4km 

Nu med fyra kilometer kvar så tar Wouter Weylandts forna lagkamrater i Leopard-Trek över täten i klungan och kommer föra den in och över mållinjen i Livorno.

6km 

Wouter Weylandts bästa vän Tyler Farrar ser ut att bara vilja ha klart den här etappen. Det här är förmodligen väldigt känslosamt för amerikanen, som alltså hoppar av Girot efter dagens etapp.

8km 

Tyler Farrar och hans stall Garmin-Cervelo anför klungan för tillfället.

12km 

12 kilometer kvar.

17:40 

Vi får även besked från obduktionen av Woyter Weylandt. Belgaren ska ha dött av skallskadorna direkt vid kraschtillfället och inte behövt lida.

17:39 

Klungan passerar bergspriset och nu är det lättåkt hela vägen in till målet i Livorno.

17:36 

Totalledaren David Millar har haft problem med cykeln och jobbar sig nu tillbaka till klungan.

17:31 

Ett helt gäng av publiken håller i nummerlappar med nr 108 på, det numret som Weylandt bara under sitt korta deltagande i det här Giro d'Italia.

17km 

Cyklisterna går i den lilla byn Montenero och då är det dags för en mindre stigning.

20km 

Nu är det Mark Cavendish och hans HTC-Highroad som tar över farthållningen. Så här skrev "Cav" på sin twitter igår: "Things like this shouldn't happen. Absolutely sick to the stomach. My thoughts are with his family. RIP Wouter Weylandt."

17:17

Leopard-Trek:s Fabian Cancellara, som inte är med på Girot, twittrade precis: "Siting home watching tv. It is nice to se all so close togheter with what happen yesterday. Send all my power to the hole team @ the giro.."

25km 

RadioShack tar täten i klungan och det är nu 25 kilometer kvar av etappen.

17:11 

Cyklisterna har trampat på i fem timmar och fem minuter nu.

34km 

Vi har orange i täten då holländska Rabobank går upp och tar sin förning.

16:57 

Bild från den tysta minuten vid starten i Genua.

Wouter Weylandt's mourn before 4. stage giro d'italy
16:49 

Spanska Team Movistar anför klungan.

44km 

Cyklisterna passerar Pisa och vi kan konstatera att tornet lutar fortfarande.

16:42 

Längre ner i livekommenteringen kan ni läsa det längre uttalande som Farrar gav pressen igår.

52km 

Liquigas stallet, med en av storfavoriterna Vincenzo Nibali, tar täten i klungan. 52 kilometer kvar.

64km 

Omega Pharma-Lotto, som varit aktiva hittills under Girot, anför nu klungan.

16:07 

Klungan har varit ute i nästan precis fyra timmar nu.

70km 

Lampre-stallet med bland andra Alessandro Petacchi tar täten i klungan nu.

15:57

Team Sky:s sportchef Sean Yates pratar om gårdagens dödsolycka och säger "Visst är det en farlig sport men även livet är en farlig sport. 99.99 gånger av 100 händer inte det här." Och så är det så klart.

15:52 

Det är glädjande att se hur mycket publik det är ute vid vägarna idag. Det italienska folket tar även de chansen att hylla Wouter Weylandt då det dyker upp flertalet skyltar och budskap till belgaren längs vägen.

77km 

Då är Saxo Bank-SunGard uppe och anför klungan. 77 kilometer kvar till målet i Livorno.

94km 

Quick Step tar sin förning i klungan nu.

15:29 

Roberto Vacchi delade med sig av fler om sina tankar kring dödsolyckan under en cykeltur innan dagens etapp. Klippet hittar du på Cykelsnack-sajten:

15:21 

Medelhastigheten har varit 34 km/h idag.

15:08 

Förutom de jag nämnt tidigare har även AG2R, Androni-Giacoattoli, BMC, Geox och Katusha varit uppe och gjort sina förningar i klungan.

114km 

114 kilometer kvar av etappen och det är just nu Vacansoleil-stallet som anför klungan.

14:58 

Tv-bilderna visar inskrivningen imorse och vid Weylandts nummer 108 stod det bara "R.I.P".

14:57 

David Millar berättar i en intervju innan starten att lagkamraten Tyler Farrar kommer kliva av Girot efter etappen. Sorgen är för stor för Weylandts bästa vän i klungan.

140km 

Det är just Astana-stallet som anför klungan nu också.

14:51 

Eurosports program från insidan av Astana-stallet visar bilder från stallbussen när stallchefen berättar att det blir en neutraliserad etapp. Upplägget är, som jag tidigare skrivit, att alla stall tar varsin 10 kilometers förning, i ordning nedifrån och upp i totalställningen.

14:40 

På eurosports cykelsajt kan ni även läsa Anders Adamsons tankar kring Weylandts död.

14:26

David Millar (Garmin) kör alltså i rosa ledartröja idag efter att han genom sin andraplats igår tog över totalledningen från landsmannen Mark Cavendish.

14:14

Leopard-Treks stallchef Brian Nygaard förklarar varför de valde att starta idag: "Från vår synvinkel var det väldigt viktigt att starta. Både för att det var en önskan från familjen och eftersom att det är viktigt för laget."

160km 

Nu är det Acqua-Sapone och Colnago-Csf Inox som tar förningar i täten av klungan.

13:22 

Det rapporteras nu att Leopard-Trek kommer passera mållinjen i samlad trupp idag. De åtta cyklisterna kommer bära svarta sorgeband och donera prispengarna till Weylandts familj. Både Weylandts föräldrar och hans gravida flickvän är på plats i Italien.

185km 

Det var Weylandts lagkamrater i Leopard-Trek som förde klungan ut ur Genua idag. Sedan dess har Euskaltel och Farnese Vini hjälpts åt med dragjobbet.

13:08

Farrar fortsatte: "Jag kan bara framföra mina djupaste sympatier till alla som brydde sig om honom lika mycket som jag, speciellet hans familj, vänner, lagkamrater och fans. Vi sörjer hans död lika mycket som vi hyllar hans liv. Wouter var och är en del av själen av den sport vi alla älskar. Jag kommer alltid komma ihåg honom, och kommer alltid försöka göra honom stolt, som han alltid gjorde för den sport och de människor han älskar.

13:04

En av Weylandts bästa vänner i klungan var amerikanen Tyler Farrar. Han delade med sig av en gripande hyllning igår och sade: "Han var som en bror till mig. Wouter var en av de snällaste, roligaste och mest beundransvärda personer jag någonsnin fått känna och hans död är en tragedi för hans familj, vänner och för sporten som helhet..."

12:38

Minnesorden från Weylandts kollegor strömmade in under gårdagen och så även idag. Bara för femton minuter sen skrev lagkamraten Fränk Schleck så här på twitter: "Not only we lost a teammate but a friend.speechless sadness tears.all condolence to his family.we ll never forget you Wouter"

12:34 

Dagens etapp sträcker sig alltså de 216 kilometerna mellan Genua och Livorno. Cyklisterna kommer främst följa kustremsan men tar en tur inåt landet då de ska passera Passo del Bracco. Jag vet inte hur mycket det kommer finnas att rapportera från den här etappen men vi följer med cyklisterna till mål hur som helst.

12:26 

Det var även en tyst minut för att hedra Wouter Weylandts innan starten i Genua.

12:08

Det rapporteras om att dagens etapp kommer neutraliseras, som en hyllning till Wouter Weylandt. Vi låter Giro d'Italia-direktören Angelo Zomegnan förklara vad det är: - Etappen kommer neutraliseras. Varje lag kommer anföra klungan i cirka tio kilometer och Leopard-Trek (Weylandts stall) kommer föra klungan över mållinjen. Vad som än händer så kommer det inte vara någon glad musik eller podium vid målgången.

12:05 

Det är inte helt lätt att veta hur man ska börja idag. Som ni alla förmodligen vet så dog Wouter Weylandt igår efter en våldsam krasch i utförskörningen nerför Passo del Bocco. En stor tragedi för hela cykelsporten men så klart framförallt för belgarens familj, vänner och stallkamrater. Det känns oerhört svårt att hitta glädjen i det här idag men Giro d'Italia 2011 fortsätter och en etapp ska köras mellan Genova och Livorno. Ni är alla hjärtligt välkomna att göra mig sällskap.

"The UCI has heard of Wouter Weylandt's death with great sadness and president Part McQuaid's thoughts and prayers go to the rider's family and friends, but also to the riders, who will overcame the shock to start to race again tomorrow," the Internationa