Curling
PyeongChang

Sverige semifinalklart - slipper utslaget Kanada

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Lag Hasselborg

Foto: Bildbyrån

AvJohan Wennerström
21/02/2018 på 02:44 | Uppdaterad 21/02/2018 på 03:58

Sverige är klart för semifinal även på damsidan. Efter två raka förluster studsade lag Hasselborg tillbaka och slog Kina med 8-4, samtidigt som storfavoriten Kanada förlorade mot Storbritannien och missar semifinal.

När Sverige inkasserade sin femte raka seger i curlingturneringen luktade det gruppseger för lag Hasselborg. Men efter förlust mot ett storspelande Sydkorea och Japan förvandlades helt plötsligt turneringen till en kamp om att säkra semifinalplatserna.

Det krävdes vinst i en av de två avslutande matcherna för att vara säker, och lag Hasselborg löste det redan natten mot onsdagen. Sverige lade grunden för segern i inledningen av matchen mot Kina, drog för två poäng i andra omgången, stal en poäng i tredje, och tog tvåa nya i femte.

PyeongChang

Curlingdrottningarnas väg till OS-succén: ”Vi sa f**k that!”

02/03/2018 PÅ 11:08

- Ett helt annat svenskt lag än det vi såg mot Sydkorea och Japan. Säkra, lugna, trygga, har koll på isen och allting. Inga tveksamheter alls. Kan de fortsätter spela så här börjar det se ut som medalj, säger Eurosports expert Sara Carlsson i sändningen.

KANADA SENSATIONELLT UTSLAGET
Sydkorea besegrade OAR komfortabelt, vilket innebär att Sverige sannolikt får svårt att vinna gruppen. Man slipper däremot storfavoriten Kanada, som mycket överraskande är utslaget. Det krävdes två segrar för att ens ordna fram ett särspel om semifinalplatserna men Storbritannien vann onsdagsnattens match med 6-5 och säkrade en semifinaplats.

Kampen om den fjärde och sista semifinalplatsen står nu mellan Japan och USA.

PyeongChang

Lag Hasselborg fixade sjunde svenska OS-guldet

25/02/2018 PÅ 02:15
Relaterade ämnen
CurlingPyeongChang
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel