När Sverige inkasserade sin femte raka seger i curlingturneringen luktade det gruppseger för lag Hasselborg. Men efter förlust mot ett storspelande Sydkorea och Japan förvandlades helt plötsligt turneringen till en kamp om att säkra semifinalplatserna.
Det krävdes vinst i en av de två avslutande matcherna för att vara säker, och lag Hasselborg löste det redan natten mot onsdagen. Sverige lade grunden för segern i inledningen av matchen mot Kina, drog för två poäng i andra omgången, stal en poäng i tredje, och tog tvåa nya i femte.
- Ett helt annat svenskt lag än det vi såg mot Sydkorea och Japan. Säkra, lugna, trygga, har koll på isen och allting. Inga tveksamheter alls. Kan de fortsätter spela så här börjar det se ut som medalj, säger Eurosports expert Sara Carlsson i sändningen.
PyeongChang
Curlingdrottningarnas väg till OS-succén: ”Vi sa f**k that!”
02/03/2018 PÅ 11:08
KANADA SENSATIONELLT UTSLAGET
Sydkorea besegrade OAR komfortabelt, vilket innebär att Sverige sannolikt får svårt att vinna gruppen. Man slipper däremot storfavoriten Kanada, som mycket överraskande är utslaget. Det krävdes två segrar för att ens ordna fram ett särspel om semifinalplatserna men Storbritannien vann onsdagsnattens match med 6-5 och säkrade en semifinaplats.
Kampen om den fjärde och sista semifinalplatsen står nu mellan Japan och USA.
PyeongChang
Lag Hasselborg fixade sjunde svenska OS-guldet
25/02/2018 PÅ 02:25