Lag Edin hade redan skrivit svensk idrottshistoria. För första gången var ett svenskt herrlag i OS-final i curling, men Niklas Edin och hans lag ville mer än så. I flera intervjuer har Edin varit tydlig med sitt mål. OS-guld.
Finalen var dock en annan historia. USA, som hade publiken med sig, var avslappnade och säkra, medan det svenska laget inte hade nerverna med sig och gjorde ovanligt stora missar.
PyeongChang
Curlingdrottningarnas väg till OS-succén: ”Vi sa f**k that!”
02/03/2018 PÅ 11:08
– Det blev lite gnetmatch som vi hade hoppats att slippa. Speciellt när vi tog två i andra så kändes det väldigt bra, men när vi släpper in dem direkt i tredje så blir det ställningskrig, säger en besviken Niklas Edin efter matchen.
Problemen började i fjärde omgången för Sverige. Lag Edin hade sista stenen med chans till två poäng, men den svenska skippern lyckades inte förvalta läget.
Efter att domaren gått in och mätt blev det ett amerikanskt stulet poäng istället för två svenska.
Plötsligt, fördel USA.
I sjätte omgången visade Niklas Edin nerver igen, missade en sten och lyckades inte heller reparera det i stenen efter.
Två nya enkla poäng för USA.
– Otroligt tungt att det ska komma just den här matchen. Det har känts som att vi har haft alla rätt fram till den, säger Edin.
Nej, det var inte Lag Edins dag i curlinghallen. Med två stenar kvar i sjunde omgången helbommade den svenska skippern och stenen gled rakt igenom. Nu hade USA och John Shuster ett jätteläge att utöka sin ledning, men Edin reparerade sitt misstag och matchen var återigen kvitterad.
Här stod matchen och vägde. Det var nu det skulle avgöras, men ett nytt misstag av svenskarna gav USA chansen att ta fem poäng och därmed i praktiken även säkra matchen.
Sagt och gjort. Ridå Sverige, som fick nöja sig med silver efter förlust, 7-10.
– Alla fyra kommer inte riktigt upp i toppnivå och de (USA reds. anm) var luriga på att sätta dit chanserna när de fick dem och sätta upp kluriga situationer för oss, säger Niklas Edin.
PyeongChang
Lag Hasselborg fixade sjunde svenska OS-guldet
25/02/2018 PÅ 02:25