Curling
PyeongChang

Lag Edin gruppsegrare: "Blir två tuffa matcher nu"

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Niklas Edin

Foto: Bildbyrån

AvJohan Wennerström
20/02/2018 på 02:56 | Uppdaterad 20/02/2018 på 05:16

Sverige har säkrat förstaplatsen i gruppspelet och går till slutspel som laget att slå. Lag Niklas Edin hade inga problem med Italien natten mot tisdagen - segersiffrorna skrev till 7-3 - samtidigt som Sydkorea skrällde mot Schweiz. "Det kommer att bli två tuffa matcher nu", säger Niklas Edin till Eurosport.

I och med att Sydkorea besegrade Schweiz säkrade lag Edin förstaplatsen redan innan sista gruppspelsmatchen har spelats. För mot Italien blev det aldrig spännande. Sverige kopplade greppet direkt genom att plocka tre poäng i första omgången, och spelade sedan på ledningen. Italien gav upp när blågult drog för en poäng i nionde omgången fram till 7-3.

Därmed kliver man in i slutspelet med sista sten i semifinalen och i en eventuell final.

PyeongChang

Curlingdrottningarnas väg till OS-succén: ”Vi sa f**k that!”

02/03/2018 PÅ 11:08

- En riktigt bra match. Det var viktigt för oss att spela bra, framförallt. Vinsten är också viktig, men just att komma tillbaka och kontrollera isförhållandena och vad vi gör där ute. Att vi kan påverka, och inte känna att vi har lite otur eller missflyt eller så. Isen var betydligt bättre, och vi var betydligt bättre. Det kändes väldigt bra igen, säger Niklas Edin till Eurosport.

Det svenska laget var tillsammans med Kanada favorittippat inför turneringen. Igår åkte man på sin första förlust mot ett storspelande mot Schweiz, men lag Edin har vunnit sju matcher av åtta, bland annat mot just Kanada.

- Det kommer att bli två tuffa matcher. Alla som gått till slutspel är i bra form och har spelat bra. Förra gången tyckte vi att vi var favoriter in i slutspelet också men hade en hårfin torsk i semin, och sen var vi inte värda att vinna bronsmatchen men hade tur att vinna den i stället. Så det kan svänga åt båda hållen, det vet vi nu.

PyeongChang

Lag Hasselborg fixade sjunde svenska OS-guldet

25/02/2018 PÅ 02:15
Relaterade ämnen
CurlingPyeongChang
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel