I och med att Sydkorea besegrade Schweiz säkrade lag Edin förstaplatsen redan innan sista gruppspelsmatchen har spelats. För mot Italien blev det aldrig spännande. Sverige kopplade greppet direkt genom att plocka tre poäng i första omgången, och spelade sedan på ledningen. Italien gav upp när blågult drog för en poäng i nionde omgången fram till 7-3.
Därmed kliver man in i slutspelet med sista sten i semifinalen och i en eventuell final.
PyeongChang
Curlingdrottningarnas väg till OS-succén: ”Vi sa f**k that!”
02/03/2018 PÅ 11:08
- En riktigt bra match. Det var viktigt för oss att spela bra, framförallt. Vinsten är också viktig, men just att komma tillbaka och kontrollera isförhållandena och vad vi gör där ute. Att vi kan påverka, och inte känna att vi har lite otur eller missflyt eller så. Isen var betydligt bättre, och vi var betydligt bättre. Det kändes väldigt bra igen, säger Niklas Edin till Eurosport.
Det svenska laget var tillsammans med Kanada favorittippat inför turneringen. Igår åkte man på sin första förlust mot ett storspelande mot Schweiz, men lag Edin har vunnit sju matcher av åtta, bland annat mot just Kanada.
- Det kommer att bli två tuffa matcher. Alla som gått till slutspel är i bra form och har spelat bra. Förra gången tyckte vi att vi var favoriter in i slutspelet också men hade en hårfin torsk i semin, och sen var vi inte värda att vinna bronsmatchen men hade tur att vinna den i stället. Så det kan svänga åt båda hållen, det vet vi nu.
PyeongChang
Lag Hasselborg fixade sjunde svenska OS-guldet
25/02/2018 PÅ 02:25