Bildbyrån

Fjärde raka segern efter "otrolig" vändning

Fjärde raka segern efter "otrolig" vändning

Den 17/02/2018 kl 03:50Uppdaterat Den 17/02/2018 kl 04:36

Lag Anna Hasselborg har fått en perfekt start på OS. Natten mot lördagen kom fjärde raka segern - efter en mäktig vändning mot Schweiz. De rödvita pressade Sverige rejält men tappade sedan allt under andra halvan.

När schweiziskorna genomförde en riktigt fin tredjeomgång, då laget stal en tvåa och gick fram till 4-1, såg det tufft ut för Sverige. Schweiz förde matchen och lag Hasselborg var pressat.

Men sedan hände något. För när Sverige ökade trycket föll det schweiziska spelet samman.

Nyckelomgångarna blev dels den sjätte, då blågult stal tillbaka en poäng, men i synnerhet den sjunde, då Anna Hasselborg avslutade med en bra sten som lämnade den schweiziska skippern Silvana Tirinzoni i ett knivigt läge som hon inte lyckades kringgå. Tre stulna svenska poäng innebar ledning med 6-4.

Matchen avgjordes definitivt i den åttonde omgången då Tirinzoni missade med sin sistasten och lämnade Sverige med två ytterligare stulna poäng. Det blev till slut 8-7, men utan dramatik i slutet.

- Helt otroligt vilken upphämtning de gör. Lugn för varje sten, bara matar på och sätter press hela andra halvan. En välförtjänt vinst, säger Eurosports expert Sara Carlsson i sändningen.