Getty Images

Andra raka EM-silvret för Sverige

Andra raka EM-silvret för Sverige

Den 28/11/2017 kl 15:37Uppdaterat Den 28/11/2017 kl 15:55

Lag Hasselborg gick för guld i St Gallen, men fick nöja sig med silver för andra Europamästerskapet i rad.

Svenska lag Hasselborg kom till final med tio raka segrar i curling-EM, inklusive revansch mot Ryssland för finalförlusten 2016 och en imponerande 5-2-seger mot årets finalmoståndare Skottland. Sverige hade också en knapp ledning drygt halvvägs in i EM-finalen mot Skottland, men en stark skotsk avslutning de sista omgångarna räckte till seger seger 6-3 och EM-guld. Sverige var tvungna att sätta sin första tvåa i sista omgången för att behålla chansen till förlängingen, men lyckades alltså inte med det. Lag Hasselborg fick därmed nöja sig med EM-silver för andra mästerskapet i rad.

Men trots andra raka finalförlusten var svenska skippern Anna Hasselborg inte alltför missnöjd efter matchen.

- Det är faktiskt en annan känsla än förra året, jag tycker verkligen vi vinner ett silver här, sa Anna Hasselborg till Radiosporten, och la till att nyckeln till en OS-framgång är att laget lär sig att förstå isane bättre i finalsammanhang, något som var avgörande till Skottlands fördel i finalen enligt Hasselberg.

- Isen var inte riktigt samma som under veckan, det var lite klurigt här och där. De förstod isen bättre än vad vi gjorde.

Senaste klippen