Curling

Lag Hasselborgs nya satsning: ”100 procent curling”

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Hasselborg

Foto: Eurosport

AvEurosport
29/08/2018 på 14:28 | Uppdaterad 30/08/2018 på 06:12

Nu kan OS-medaljörerna, lag Hasselborg, lägga all energi på curlingen. Med samarbetspartnerna Sandvik och Vattenfall i ryggen satsar laget på heltid mot OS i Peking 2022. ”Det är 100 procent curling”, säger skippern Anna Hasselborg till Eurosport.

Med samarbetspartnerna Sandvik och Vattenfall ska OS-medaljörslaget på heltid satsa på curlingen. Målet är att ta fler medaljer, vara en förebild för kvinnor, lyfta fram de mindre sporterna och sätta curlingen på kartan.

- Det känns jättebra och framförallt tryggt. Att man har någon i ryggen, och ekonomiskt, att vi kan genomföra den säsongen vi vill. Vi visste inte riktigt hur det såg ut i mitten av sommaren, säger Sara McManus.

Curling

Höjdpunkter: Sverige - Ryssland

23/11/2019 PÅ 20:47

Hur har den här våren varit egentligen?

- Helt ärligt, ganska speciell. Dels har vi försök landa i ett OS-guld, ett VM-silver och en fantastisk resa som vi har gjort bara sedan 2015 (då laget bildades). Det har varit många intryck att smälta, men nu känns det som att pusselbitarna faller på plats, säger skippern Anna Hasselborg.

Kopplingen mellan lag Hasselborg och samarbetspartnerna, Sandvik och Vattenfall är inte helt främmade. Anna Hasselborg och Agnes Knochenhauer är tjänstlediga från sina arbeten på Vattenfall och Sara McManus har tidigare jobbat på Sandvik.

- Jag har lite historia där, det var verkligen mitt roligaste jobb jag någonsin har haft. Förutom curlingen då, skrattar McManus

- Vi slutade att jobba sommaren 2017, och när SOK gick in med stöd hade vi möjlighet att spela på heltid hela förra säsongen, och för att vi ska fortsätta utvecklas är det heltid som gäller, säger Hasselborg.

Se intervjun med Sara McManus och Anna Hasselborg i spelaren ovan!

Curling

Höjdpunkter: Så säkrade Sverige EM-guldet

24/11/2018 PÅ 11:07
Relaterade ämnen
Curling
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel