Curling

Hasselborg om framtiden: ”Hoppas kunna spela curling på heltid”

Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel

Anna Hasselborg

Foto: Eurosport

AvMadelene Fensby
14/06/2018 på 13:07 | Uppdaterad 14/06/2018 på 13:08

Lag Hasselborg är det yngsta laget någonsin att vinna OS-guld i curling. Nu är målet att kunna spela curling på heltid. ”Det hänger mycket på att vi hittar rätt samarbetspartner”, säger skippern i laget Anna Hasselborg.

OS-medaljörerna, Lag Hasselborg, bildades 2015 och bara tre år senare vann laget det många drömmer om, OS-guld. Hur då? Genom att samla på sig alla erfarenheter som de bara kunde.

- Vi lärde oss hur vi vill vara mentalt när vi går in i en stor mästerskapsfinal. Vi vågade spänna bågen lite hårdare i OS-finalen, säger Anna Hasselborg.

Curling

Höjdpunkter: Sverige - Ryssland

23/11/2019 PÅ 20:47

Laget som är det yngsta någonsin att vinna ett OS-guld i curling är motiverade att satsa fyra år till, med målet att kunna hålla på med sporten på heltid.

- Vi hoppas att vi ska hitta vägar framåt då vi verkligen kan bygga ett liv kring den här elitsatsningen och kunna hålla på med det här på heltid. Det hänger mycket på att vi hittar rätt samarbetspartner och att vi hittar vad vi behöver bli bättre på så att vi fortsätter att utvecklas, vi är galet taggade på det också.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) kan komma att dra in på det ekonomiska stödet. Hur det påverkar lag Hasselborg är i nuläget oklart.

- Vi får se, just nu handlar det mer om att hitta nya samarbetspartners. Det är ju mer än bara ekonomi som SOK bidrar med, vi är otroligt tacksamma över att få vara med i deras program. Jag känner mig hoppfull inför framtiden.

Efter OS-succén reste laget nästan direkt till Kanada och spelade VM.

- Det är nog inte så många som vet det men det är rätt tufft att komma hem från ett OS även när det har gått bra, att uppnå ett stort mål som man har kämpat för länge, kan också bli en otrolig urladdning. Vi fick ett VM-silver, och helt ärligt så är det en av våra bästa matcher den här säsongen, som vi inte lyckas vinna. Att vi ens klarade av att vara i slutspel, i en sådan tuff turnering som VM direkt efter OS, tycker jag visar på en enorm styrka.

Vad är den stora styrkan i lag Hasselborg?

- En ganska uppenbar styrka som många sett är att vi tycker att det är så jävla kul att spela curling. Glädjen till sporten driver oss verkligen. Att spela OS-final var det roligaste jag gjort någonsin, vi njöt varenda sekund vi var på den arenan och det var fett att det fick sluta i ett guld.

Se hela intervjun med Anna Hasselborg i videon ovan!

Curling

Höjdpunkter: Så säkrade Sverige EM-guldet

24/11/2018 PÅ 11:07
Relaterade ämnen
Curling
Dela detta med
Kopiera
Dela denna artikel