Getty Images

Tyskland tangerade guldrekord - sätter press på Norge

Tyskland tangerade guldrekord - sätter press på Norge

Den 25/02/2018 kl 05:12Uppdaterat Den 25/02/2018 kl 05:53

Tyskland kan snuva Norge på segern i medaljligan. Tack vare lag Francesco Friedrichs seger i fyrmannaboben tangerar nationen det tidigare OS-rekordet i antal guldmedaljer och tvingar Norge att vinna femmilen.

Friedrich ledde inför sista åket och tog landets tredje OS-guld av tre möjliga. I laget ingick även Candy Bauer, Martin Grothkopp och Thorsten Margis.

Det är det 14:e tyska guldet i Pyeongchang och tangerat rekord med Kanada från Vancouver-OS 2010. Därmed måste Marit Björgen eller någon annan av de norska åkarna vinna tremilen för att ta hem medaljligan. Tyskland får samtidigt inte vinna hockeyfinalen mot OAR.

Norge har redan satt vinterolympiskt rekord med 38 medaljer men står just nu noterat för 13 guld, ett färre än Tyskland.

I och med lag Hasselborgs curlingguld kliver Sverige upp på sjätte plats i medaljligan, med sju guld och sex silver. Det är tangerat rekord med Turin-OS 2006, men eftersom Sverige har fler silver nu räknas det högre i den historiska medaljtabellen och blir därmed blågults bästa OS någonsin.

Bara Tyskland, Norge, Kanada, USA och Nederländerna har fler guld än Sverige i Pyeongchang.