Vissa tar OS-platsen och chansen att tävla om de ädlaste medaljerna för givet. För andra har vägen till Pyeongchang varit betydligt krokigare.

Efter att ha vunnit guld i tvåmannabob på junior-VM förra året fick Mica McNeill och Mica Moore i september besked om att förbundet hade ekonomiska problem. Konsekvensen blev att de OS-pengar som fanns kvar skulle satsas på att fortsätta finansiera herrlaget.

PyeongChang
Tyskland tangerade guldrekord - sätter press på Norge
25/02/2018 PÅ 04:12

- Jag blev helt knäckt när jag fick höra det, säger Mica McNeill till The Telegraph.

- Den känslan tar liksom över och hjärnan glider automatiskt mot att "det är slut, min karriär är över". Men det var väldigt kortlivat för mig och förbyttes snabbt mot att "nej, jag måste göra någonting åt det här”.

Team McNeill startade en gofundme-insamling med målsättningen att få ihop 30 000 pund. Pengarna skulle finansiera en världscupsatsning, och möjlighet för laget att kvala in till OS. Allmänheten svarade upp och bidrog med mer än 40 000 pund, knappt en halv miljon kronor.

Textremsan ”Powered By The People”, drivna av folket, har under säsongen prytt duons bobsläde. Med hjälp av lokala sponsorer och de insamlade pengarna säkrade McNeill och Moore Storbritanniens bästa världscupplacering på damsidan på mer än åtta år när de blev femma i en världscuptävling i Kanada i november. Nu tävlar de för alla som slutit upp bakom OS-satsningen.

- Folket har burit oss hit, inte bara med donationer utan även med uppmuntrande hälsningar och med att dela vår historia. Det sista vi ville var att svika dem. Jag hoppas att de kan titta på oss nu och vara stolta, säger McNeill.

Storbritannien är fortfarande utan bobmedalj på damsidan sedan grenen gjorde entré på OS-programmet 2002. Damernas tvåmannabob avgörs den 20 och 21 februari.

PyeongChang
Jamaicansk öl-jätte räddade Cool runnings 2
20/02/2018 PÅ 00:51
PyeongChang
Delat guld efter sjuka bobavgörandet
19/02/2018 PÅ 15:36