Eurosport

Jamaicansk öl-jätte räddade Cool runnings 2

Jamaicansk öl-jätte räddade Cool runnings 2

Den 20/02/2018 kl 01:51Uppdaterat Den 20/02/2018 kl 05:49

Jamaicas bob-lag har gjort det igen. Den här gången är det damlaget som har kvalat in till OS, men det var nära att de inte kunde åka till Sydkorea.

1988 kvalade Jamaicas herrlag i bob in till vinter-OS i Calgary. En debut i OS-sammanhang som blev så omtalad att Disney gjorde en Hollywood-film av den.

Nu är det upplagt för en ny Hollywood-film, men den här gången är det damerna som har kvalat in och frågan är om det, på förhand, inte är mer likt ett filmmanus den här gången. Intrigerna är i alla fall större.

Kiriasis sade upp sig direkt.

Problemet för laget? Sandra Kiriasis äger släden som de skulle ha med sig till OS och Jamaica stod nu med resultat för att åka till Sydkorea, men inte utrustning.

I ett filmmanus heter det point of no return, men i verkligheten finns sociala medier. Bob-damerna tog till Twitter för att söka finansiärer och det dröjde inte länge förrän det nappade. Ett jamaicanskt ölföretag såg tweeten och köpte upp lagets gamla släde.

Namnet? Mr Cool Bolt. Slå samman Cool runnings och Usain Bolt, så förstår du kanske varför.

– Det är den första jamaicansk-ägda boben någonsin. Det är vi väldigt stolta över. Vi har kommit långt på 30 år från att hyra och låna, säger Jazmine Fenlator ur bob-laget.

Problemet löst, bob-laget åker till OS. Frågan är bara hur det kommer att gå utan coach Sandra Kiriasis.

– Det här har prövat oss mentalt, känslomässigt, fysiskt och ekonomiskt för våra familjer. Vi har kommit så här långt. Vi är inte bara här för att deltaga. Vi är här för att tävla, säger den andra deltagaren Carrie Russel.

Hur började bob-satsningen på Jamaica? Se Jonas Karlssons reportage: