- Detta är ett drömjobb och jag är oerhört laddad. Under OS i Pyeongchang visade Eurosport vilken enorm styrka och potential det finns i att arbeta gränsöverskridande och tillsammans. Det arvet ska vi förvalta, utveckla och bygga på inför framtiden och jag är oerhört smickrad och tacksam för förtroendet att leda det arbetet. Nu ser jag fram emot att komma igång, tillsammans med alla kompetenta kollegor på huvudkontoret i Paris och runt om i Europa. Samtidigt är jag glad att välkomna Hanif Hosseini till rollen som sportchef i Sverige. Vår svenska verksamhet är i mycket goda händer, Hanif är en naturlig ledare, omtyckt och respekterad av hela teamet, säger Emir Osmanbegovic.

Emir Osmanbegovic har arbetat som sportchef på Discovery Networks Sweden sedan 2014 då han kom från TV4 och rollen som avsvarig för kanalens fotbollsredaktion. Som ytterst ansvarig för produktion, innehåll och tablåer kommer Emir Osmanbegovic nu att leda samtliga Eurosports olika regioner och blir från april baserad i Paris.

Andra Sporter
Nya datum klara - så avgörs Europa League
17/06/2020 PÅ 16:03

- Jag är otroligt stolt över vår sportorganisation och Emir som nu får utökat ansvar i ett av företagets största strategiska tillväxtområden. Detta är ännu ett kvitto på att våra sportändningar håller högsta kvalité, inte minst produktionsmässigt där OS har givit oss en katalysator för hela vårt breda utbud av underhållning och sport. Jag önskar Emir varmt lycka till i hans nya roll och gläds samtidigt åt att kunna hälsa Hanif Hosseini välkommen som vår nya svenska sportchef. Som redaktionschef på Eurosport var han en av hörnpelarna i vår OS-satsning och det känns tryggt att Hanif ska leda och utveckla vår fantastiska sportredaktion, menar Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden.

Hanif Hosseini har sedan september arbetat som redaktionschef på Eurosport och har ett förflutet på SVT. Från och med 1 april blir han sportchef på Eurosport Sverige med uppdraget att leda arbetet kring sändningar från exempelvis Europa League, FA-cupen, OS och Allsvenskan från 2020.

- Det är en stor ära för mig att få chansen att driva produktionen och innehållsutvecklingen kring Eurosport med vår växande sportportfölj och satsning inför framtiden. Med OS i Pyeongchang i ryggen ser vi nu fram emot OS i Tokyo 2020 och glödheta Allsvenskan och Superettan samma år. Emir Osmanbegovic har tillsammans med alla fantastiska medarbetare på Eurosport skapat en stark redaktion och jag vill tacka Emir och Henriette Zeuchner för förtroendet som jag nu fått. Det känns fantastiskt att leda en grupp som är kompetent, väldigt sammansvetsad och alltid ställer upp för varandra, säger Hanif Hosseini.

Förändringarna i Eurosports nya organisation innebär dessutom att Dave Schafer blir Senior Vice President Sports Operation and Planning och Laurent Prud´Homme ansvarar för Rights Acqusition and Syndication.

En rekryteringsprocess pågår just nu för att hitta en ny vd för Eurosport och under tiden rapporterar den centrala ledningsgruppen för Eurosport till JB Perrette, President & CEO Discovery Networks International.

- Emir och Dave, två ledare i absolut världsklass, kommer att installera sig i Paris och föra in ett nytt perspektiv på hur vi maximierar värdet av vår unika kombination av talangfulla Parisbaserade kompetenser och lokala experter på de olika marknaderna. Jag är glad att få hälsa dem välkomna i sina nya roller, säger JB Perrette.

Andra Sporter
Helgens höjdpunkter på våra kanaler
14/12/2018 PÅ 13:45
Andra Sporter
Cykel, tennisfinal och motor - här är dagens höjdpunkter
14/10/2018 PÅ 09:25