Anna Veith stod i målfållan och skulle bara vänta in de sista åkarna för att konstatera att hon försvarat sitt OS-guld och förlängt Österrikes olympiska svit till fyra raka guld i disciplinen.

Men Ester Ledecka från Tjeckien hade ännu inte kört. Och 22-åringen, som vunnit VM-guld i snowboard 2016 och 2017 och ställer upp i parallellslalom i snowboard i Pyeongchang, körde riktigt bra. Så till den milda grad att skylten visade grönt efter målgång - med en hundradels marginal.

PyeongChang
”F**, de ser ju nervösa ut” – återupplev dubbelgulden i slalom
28/02/2018 PÅ 16:59

- Jag är fortfarande chockad. Jag kollade på tavlan och tänkte att det måste vara något fel, så jag väntade på det riktiga resultatet. Men inget hände, säger Ledecka till Eurosport.

SJUA I VÄRLDSCUPEN SOM BÄST
Tjeckiskan var 23:a i storslalom för några dagar sedan. På VM i fjol var hennes bästa placering 20:e i kombinationen. Hennes klart bästa placering i världscupen är en sjundeplats i störtlopp i december förra året. Hennes bästa super-G-placering i år är en 22:a-plats.

- Det var en häftig upplevelse vi fick vara med om precis. Man ska inte använda superlativ i onödan, men det här är faktiskt helt sjukt och i en annan värld, säger Hans Olsson.

Österrikiskan Veith var tio hundradelar före dåvarande tvåan Tina Weirather och elva före Lara Gut innan Ledecka gav sig ut. Lindsey Vonn var först ut, men missade i sluttampen och missade även pallen. Den amerikanska stjärnan fick nöja sig med sjätte plats.

Lisa Hörnblad, den enda svenska deltagaren, hade en 22:a-plats i världscupen som bäst i disciplinen. 21-åringen gick i mål 1,68 sekunder efter täten och slutade på 24:e plats.

PyeongChang
Glädjevrålet efter Norges historiska bedrift
24/02/2018 PÅ 04:51
PyeongChang
Svenskt favoritfall - utslagna redan i kvartsfinal
24/02/2018 PÅ 02:52