Tidigare har arrangörerna tvingats flytta herrarnas super-G och störtlopp, såväl som damernas slalom och storslalom. Nu står det klart att även damernas alpina kombination flyttas, vilket drabbar amerikanska affischnamnet Shiffrins guldplaner.

Hon väljer nu att stå över onsdagens störtlopp eftersom kombinationen flyttats från fredag till torsdag, och alltså körs redan dagen efter.

PyeongChang
”F**, de ser ju nervösa ut” – återupplev dubbelgulden i slalom
28/02/2018 PÅ 16:59

22-åriga Shiffrin, som tog OS-guld i storslalomen förra veckan, har redan stått över att tävla i super-G då väderomkastningarna innebar att ett deltagande där skulle ha krävt tre raka dagars tävlan.

- Jag vill väldigt gärna köra störtloppet på OS, men på grund av schemaändringen går det inte, för det är viktigt för mig att fokusera och lägga min energi på att förbereda mig inför kombinationen. Jag ser framemot att heja fram våra damer som kör störtloppet och att själv tävla i torsdagens kombination, utvecklar Shiffrin sitt beslut för AP.

Hennes egentliga mål innan OS var att ta medalj i samtliga fem discipliner, men efter att ha missat pallen i slalom kan hon nu alltså nå max två medaljer i Pyeongchang, då hon redan valt att inte ställa upp i lagtävlingen.

PyeongChang
Glädjevrålet efter Norges historiska bedrift
24/02/2018 PÅ 04:51
PyeongChang
Svenskt favoritfall - utslagna redan i kvartsfinal
24/02/2018 PÅ 02:52