Efter att både Frida Hansdotter och André Myhrer vunnit guld i individuell slalom skrevs Sverige upp som en av favoriterna i lagtävlingen, som gör debut på OS-programmet. Men tävlingen under fredagsnatten svensk tid blev ett antiklimax.
Frida Hansdotter var först ut mot Katherina Liensberger i kvartsfinalen mot Österrike - utan Marcel Hirscher - men föll till korta med bara tre hundradelar i sitt heat. Och när även Mattias Hargin fick ge sig mot Michael Matt var Sverige under rejäl press. Anna Swenn-Larsson var tvungen att vinna tredje heatet, men Katharina Gallbuger tog sig ner 21 hundradelar snabbare och Sverige var därmed utslaget. Österrike vann kvartsfinalen med 4-0 sedan André Myhrer kört ur.
- Det är många starka lag. Vi var också ett starkt lag och är väl lite besvikna och visste att vi kunde mer, men det är ju det här som är parallellslalom. Det är snabba vändningar och tyvärr var det inte vår dag, säger Frida Hansdotter till Eurosport.
PyeongChang
”F**, de ser ju nervösa ut” – återupplev dubbelgulden i slalom
28/02/2018 PÅ 17:00
André Myhrer:
- Tyvärr får vi inte riktigt upp farten. De (Österrike) åker faktiskt ifrån oss. Det är tråkigt så klart, vi har haft väldigt stora förhoppningar på det här racet. Men idag räckte vi inte till.
Tidigare hade blågult med viss möda tagit sig vidare från åttondelsfinalen mot Slovenien. Swenn-Larsson körde visserligen ur sent i sitt första åttondelsheat mot Tina Robnik , men svenskarna vände och vann matchen med 3-1.
Schweiz visade sig starkast. De slog Ungern med 4-0, tog sig vidare på bättre tid än Tyskland i kvartsfinalen, besegrade Frankrike med 3-1 i semifinalen och avslutade med samma siffror mot silvermedaljörererna från Österrike. Norge knep bronset efter en dramatisk kamp med Frankrike.
PyeongChang
Glädjevrålet efter Norges historiska bedrift
24/02/2018 PÅ 04:57
PyeongChang
Alpinåkarna som kör nya OS-grenen: "Ett starkt lag"
23/02/2018 PÅ 11:32