Bildbyrån

Olsson tia när Hirscher tog andra guldet

Matts Olsson tia när Hirscher tog andra guldet

Den 18/02/2018 kl 06:56Uppdaterat Den 18/02/2018 kl 07:51

Matts Olsson låg sjua efter första storslalomåket och hade en avlägsen medlajchans. Men i andra räckte det inte till - och svensken slutade tia när Marcel Hirscher vann sitt andra guld i mästerskapen. "Det gick ju åt skogen i andra åket", säger Olsson.

Olsson var andra åkare ut i första åket och gick in på sjunde plats, 38 hundradelar från pallplats. Därmed levde medaljchansen.

- Det hade väl säkert varit bra att vara lite närmare om man ser till just medaljchans, men som det ser ut just nu är det i alla fall inte omöjligt och ändå ett motiverande läge inför andra. Sen måste det ju till ett riktigt bra åk för att det ska bli något bra av det där, sammanfattade svensken.

Men väl där tappade Olsson position i branten och var till slut 2,66 efter segrande Hirscher, som följde upp med ett nytt guld efter segern i kombinationen.

- Det kändes inte så illa ändå, men det gick ju åt skogen i andra åket så det var tråkigt, säger Matts Olsson till Eurosport.

- Det gick inte rent för mig och jag orkade inte hålla i det i branten eller binda ihop det här nefe. Då rinner det snabbt iväg.

André Myhrer låg på elfte plats inför andra åket men missade i slutdelen av det andra och slutade 23:a. Kristoffer Jakobsen var 3,75 efter täten efter sitt första åk och valde att inte köra det andra på grund av en förkylning.

Norrmannen Henrik Kristoffersen tog silver (1,27 efter Hirscher), medan Alexis Pinturault blev trea (1,31 efter).