Bildbyrån

Hirscher körde ur - André Myhrer i medaljläge

Slalomgiganten körde ur - André Myhrer i guldläge

Den 22/02/2018 kl 02:37Uppdaterat Den 22/02/2018 kl 04:04

Slalomgiganten Marcel Hirscher körde ur. Då passade André Myhrer på att sätta sig i ett mycket fördelaktigt läge inför andra åket, 21 hundradelar efter ledande Henrik Kristoffersen. "Vore väl härligt att knäppa Henrik på näsan", säger svensken med ett leende.

Marcel Hirscher hade två OS-guld inför torsdagens slalom. Frågan var inte om, utan snarare med hur stor marginal han skulle vinna. Men allt slutade med en sensationell uråkning.

Hirscher var mer än en halvsekund efter Henrik Kristoffersen vid andra mellantiden när det tog tvärstopp.

- Jag tror att det är första gången jag ser Marcel Hirscher visa sig mänsklig i sin karriär. Han har utsatts för mycket press och nervositet i många olika situationer, men det här är första gången jag ser honom vika ner sig lite grand, säger Eurosports expert Hans Olsson i sändningen.

- Nu har tävlingen öppnat sig totalt.

MYHRER I GULDLÄGE
André Myhrer, som inför sitt åk ännu inte kände till att Hirscher åkt ur, har satt sig i ett mycket bra läge. Svensken ligger tvåa, bara 21 hundradelar efter den norske ledaren, och i tydligt medaljläge.

- Jag är väldigt nöjd med läget, nu är det bara att försöka gå ut och köra för det i andra. Det finns goda möjligheter och det vore väl härligt att få knäppa Henrik på näsan i dag faktiskt. Vi siktar uppåt, säger Myhrer med ett leende till Eurosport.

JAKOBSEN ÖVERRSKADE - HARGIN LÅNGT EFTER
Kristoffer Jakobsen överraskade positivt. Från startnummer 35 gick han i mål på tionde plats, 1,02 efter täten.

- Ja men det är ju bara... SÅ JA, utbrast en överlycklig Jakobsen i intervjun efteråt.

Mattias Hargin fick det däremot inte att stämma i sitt förstaåk och gick i mål 1,99 efter täten.

- Jag åker precis så jävla dåligt som jag gjort hela vintern. Jag trodde att jag hade vänt det, det har gått väldigt bra i veckan, men jag får inte till det, säger svensken.

Det andra åket körs klockan 05.30 svensk tid.