Eurosport

Alpinåkarna som kör nya OS-grenen: "Ett starkt lag"

Alpinåkarna som kör nya OS-grenen: "Ett starkt lag"

Den 23/02/2018 kl 12:26Uppdaterat Den 23/02/2018 kl 16:00

De svenska alpinåkarna har gjort succé under OS. Både Frida Hansdotter och André Myhrer innehar hittills varsitt OS-guld. Och under lördagsnatten kan Sverige möjligen kamma hem ännu ett.

Den mixade lagtävlingen är en ny OS-gren 2018. Och här är de svenska åkarna som kör: Anna Swenn-Larsson, Emelie Wikström, Frida Hansdotter, André Myhrer, Mattias Hargin och Kristoffer Jakobsen.

- Det har vuxit fram som en rolig tävlingsform. Som individuell idrottare kan det vara skönt att köra i lag, säger Myhrer.

Alla sex i laget kommer att köra parallelltävlingen, men det är Hansdotter, Swenn-Larsson, Myhrer och Hargin som startar.

- Vi är ett start lag, alla har bra form så det ska bli superkul att se vad vi kan göra i morgon, säger guldmedaljörskan Hansdotter och fortsätter:

- Det gäller att hålla fokus hela vägen, det är snabba heat och det gäller verkligen att man är på tå och tar för sig och jag tror att vi alla är väldigt taggade.

Myhrer som senast i går tog Sveriges femte OS-guld i Pyeongchang-OS berättar att han inte fick mycket sömn i natt, men han ger lugnande besked.

- Det känns som jag har landat i det, men det känns fortfarande overkligt.