Getty Images

Första OS-guldet för Hirscher i vindplågad kombination

Nu har du ditt OS-guld, Marcel Hirscher!

Den 13/02/2018 kl 07:48Uppdaterat Den 13/02/2018 kl 08:41

Marcel Hirscher hade vunnit det mesta - förutom ett olympiskt guld. Det har han nu. Den österrikiske alpingiganten var starkast i kombinationen efter att ha kämpat sig igenom blåsten i slalomen. "Det finns ingenting som rår på honom mentalt", säger Eurosports expert Hans Olsson i sändningen.

You're using a browser with settings that do not support playback of this video.

Click the link below to view supported browsers and find out about other options available to view this content.

Eurosport Supported Browsers

Video - Se Hirschers guldåk här

01:06

Trots att österrikaren fick kriga sig genom starka vindar under sitt slalomåk på tisdagsmorgonen svensk tid tog han ledningen med 1,02 sekunder. I målfållan blev det sedan en nervös väntan. Eftersom Hirscher var tolva efter störtloppet fick österrikaren avvakta åkare efter åkare innan han slutligen kunde jubla.

- Han är så stark den här killen. Det finns ingenting som rår på honom mentalt, säger Eurosports expert Hans Olsson i sändningen.

- Jag har trott så många gånger att "nu viker han ner sig, nu börjar han darra på manschetten", men gång på gång kliver han bara upp rakt ut i starthuset och gör ett jobb som... det finns inte TENDENS till att vara nervös.

Guldet i kombinationen är Hirschers första i OS-sammanhang. Men han fick oväntad hjälp av en kraftig modifiering av störtloppsbanan.

KRAFTIG VIND PÅVERKADE STÖRTLOPPET
På grund av blåsten, som skjutit upp alpina tävlingar två dagar i rad, valde arrangörerna av säkerhetsskäl att flytta ner störtloppsstarten till super-G-starten. Man valde även att köra en så kallad wind line, vilket innebär att man kör runt hoppen.

Det gynnade teknikspecialisterna. Och Marcel Hirscher skaffade sig mycket riktigt ett bra utgångsläge inför slalomen. Han var 1,32 efter tyske fartspecialisten Thomas Dressen. En marginal som visade sig vara tillräcklig.

Det blev franskt på både andra och tredje plats i form av Alexis Pinturault respektive Victor Muffat-Jeandet.

Senaste klippen