Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
WTCC - Valencia

Menu bröt Mullers dominans - vann i Valencia

Alain Menu tog hem sin första seger för säsongen när han vann söndagens andra race i Valencia. "Det har varit ett härligt lopp för mig", säger schweizaren.

När WTCC-cirkusen inledde säsongen på Monza för tre veckor sedan kammade fjolårsmästaren Yvan Muller hem båda racen.

Fransmannen fortsatte sin dominans genom att vinna även det första av söndagens två race i Valencia. Chevroletföraren Muller tog sig i mål närmast före Seats Gabriele Tarquini och BMW:s Tom Coronel.

Men i det andra racet bröts tillsist Mullers segerrad. Och det var hans stallkamrat från Schweiz, Alain Menu, som lyckades. Menu var snabbast i mål före Coronel och hans BMW-kompis Stefano D'Aste.

- Det var ett härligt lopp för mig, säger Menu. Jag fick en väldigt bra start och visste att BMW-bilarna skulle vara bättre i dag, så jag var tvungen att vara snäll mot mina däck de första varven.

- Jag bidade min tid bakom Stefano (D'Aste) och när jag försökte köra om, kanske jag bromsade lite väl sent, så det är möjligt att vi snuddade varann. Det gjorde att Coronel kunde slingra sig förbi. Men slutligen kunde jag ta mig förbi även han, berättar Menu.

Muller slutade på åttonde plats och leder fortfarande totalen i överlägsen stil. Med 88 rankingpoäng är han 27 före Menu - och 30 före Tom Coronel.

eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil