Sébastien Loeb, 2012 - DPPI
 
WTCC

Loëb skippar rallytävlingar - kan hamna i WTCC

Loëb skippar rallytävlingar - kan hamna i WTCC

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/09/2012 kl 13:44
Sebastiën Loëb kommer bara att köra sina favorittävlingar under WRC nästa år. Fransmannen siktar istället på en övergång till banracing och kan hamna i WTCC.
 

Efter sju segrar på tio rallyn är Sebastiën Loëb på god väg att vinna sitt nionde raka världsmästerskap i rally. Men den förmodade titeln ser också ut att sätta punkt för en fantastisk segersvit. Den kommande säsongen kommer fransmannen bara att genomföra enstaka tävlingar i VM.

Loëb breakade själv nyheten i samband med bilsalongen i Paris på torsdagen och konstaterade att hans schema bortsett från Monte Carlo-rallyt inte alls var spikat.

Citroën bekräftar i ett pressmeddelande att man kommer att offentliggöra vem som ersätter Loëb inom den närmaste framtiden. Teamet bekräftade också att finländaren Mikko Hirvonen kommer att genomföra även nästa års säsong i teamet.

KAN HAMNA I WTCC

Sebastiën Loëbs framtid kan vara i banracingserien WTCC som visas på Eurosport.

Citroën vill bredda sitt motorsportprogram och har tidigare kopplats samman med ett inträde i DTM. Den senaste tiden har dock WTCC seglat upp som det hetaste spåret för den franska tillverkaren.

- Rollen som ambassadör för Citroën kan inte vara passiv för någon som är så driven som Sebastiën. Det här projektet skulle ge honom en möjlighet att följa upp en karriär inom banracingen samtidigt som han har en tillverkare som han har jobbat med sedan sin tävlingsdebut i ryggen, säger den franska biltillverkarens motorsportchef Yves Matton till Autosport.

Loëb har tidigare uttryckt en stark önskan om att få övergå till banracing och har bland annat testkört en av Red Bulls Formel 1-bilar.

För Citroëns del skulle ett WTCC-deltagande ge tillverkaren chansen att visa upp sitt modellprogram på en global arena.

- För oss skulle WTCC ge oss möjligheten att visa upp vår "Creative Technologie" på stora marknader som Kina och Brasilien, säger Matton.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×