2012 Yalta Rally Ford Avci - IRC Series
 
WRC

Ford drar sig ur WRC: "Satsar på annat"

Ford drar sig ur WRC: "Satsar på annat"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/10/2012 kl 18:09
Den här säsongen blir Fords sista som fabriksstall i WRC. Inför nästa säsong drar sig tillverkaren ur serien. "Den här gången har vi bestämt oss för att det är bättre för företaget och varumärket Ford att minska vårt engagemang i WRC", säger företagets vice försäljningschef Roelant de Waard i ett pressmeddelande.
 

WRC har haft svårt att locka de stora billtillverkarna till serien de senaste åren. Märken som Mini, Suzuki och Subaru har kommit och gått men Citroen och Ford har båda bestått i drygt 15 år.

Men nu har de sistnämnda fått nog. Ford, vars rallysatsning har bedrivits av brittiska M-Sport de senaste åren, drar tillbaka sitt fabriksstöd inför den kommande säsongen. Man motiverar beslutet med att man vill satsa sin budget inom andra former av motorsport.

- Ford har en lång och stolt historiik i WRC och det här var inget enkelt beslut. Vid den här tidpunkten är vi dock av den bestämda uppfattningen att det är bättre för företaget och varumärket Ford att minska vårt engagemang i WRC och satsa på andra områden, säger företagets vice vd inom markandsföring och försäljning, Roelant de Waard.

Chansen att få se Ford-bilar i startfältet även nästa år finns dock fortfarande. M-Sport förhandlar med tillverkaren om tekniskt stöd för att ha möjlighet att satsa vidare ytterligare en säsong.

Ford har varit en del av världsmästerskapet i rally sedan starten 1973 och har vunnit konstruktörsmästerskapet vid tre olika tillfällen. Stallet har dock fått se sig rejält distanserade av Citroën de senaste fem säsongerna.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×