Noll

Noll
Den 08/10/2012 klockan 01:19

Uselt.

Jag brukar sällan använda ord som "uselt" eller "värdelöst" etcetera för jag tycker sällan det känns så och/eller att det inte behövs uttryckas på det viset. Men AIK:s prestation idag hemma mot Gefle var så energifattig och trubbig, i ett läge då vi skulle gå för guldet, att omdömet inte kan bli annat än just...uselt.

Sista året på Råsunda, breddad och spetsad trupp, nästan 11 000 på läktarna och lärdomar från Europa League. Ändå förmår vi presentera en så blek figur mot ett motstånd som inte ens är i slag.

Tre AIK-avslut på mål i första halvlek följdes upp av en andra halvlek, då anstormningen borde ha kommit, med noll avslut på Hugosson.

Noll (0)!

När vi ska spela för guld och har spelare som Bangura, Karikari, Goitom, Borges, Lundberg och Mutumba att tillgå. Noll!

Det är inte helt oväntat, dock. På väg till matchen premierade jag känslan just av att vara på väg mer än upplevelsen av att senare få segra. Jag har varit med så pass länge att jag är välbekant med promenader, bil-, tåg- och andra sorters hemresor i besvikelse efter matcher som vi på förhand borde vinna, i viktiga lägen.

Alms startelva vill jag inte ifrågasätta men tränarteamets förberedelser och påföljande direktiv är förstås medskyldiga till förlusten.

AIK såg ut att vara redo för guldstrid men idag lämnade vi istället definitvt den senaste hybrisvågen därhän. Om nästa storhetsspiral plöjer upp ur jorden i Eindhoven 2012, i Borås 2013 eller Saigon 2017 står blindskrivet i AIK:s förmåga att återhämta sig från dagens antiklimax.

/Producenten

Twitter: @Baxtersgarden

Gillar du den här journalen? Vill du lyssna på en AIK-podcast när du klipper sensommargräset? Spana in och stötta mitt t-shirts-projekt på www.producenten.se: FOOTBALL – T-SHIRTS – GIVE BACK. Ett initiativ som bygger på kärlek till såväl breda som smala företeelser inom fotbollsvärlden. För varje tröjmotiv uppmärksammas och premieras en välgörande verksamhet med direkt eller indirekt positiv inverkan på fotbollssfären. När samtliga 200 Quaison-tröjorna är sålda är det premiär för AIK-podcasten.