Quaison rules ok.

Quaison rules ok.
Den 15/05/2012 klockan 17:57

SOLNA. Hög press is the shit för att rå på Elfsborg. Hög press is the shit för att störa ett lag som tycker om och ser ut att må bra av att vara bollförande. Hög press innebär att laget i samlad kompott förhåller sig fysiskt nära sina bollägande motståndare. Det pressande lagets topp springer för att utmana bollförande mittback, anfallare nummer två och mittfält täcker uppmärksamt av potentiella bollytor, de ligger "hack i häl" för att störa det bollförande laget så pass att bollen byter färg.

Men det där räcker inte. För om pressen sitter och bollen erövras krävs det även spelare som kan omvandla det nyvunna bollinnehavet i målproduktion och trepoängare. Idagsläget har AIK för få spelare som är givet bra på att utnyttja situationen då vi äger boll. Helgi har inlett året bra men är nu skadad under resterande vårsäsong. Utöver det är det endast Martin Mutumba och Celso Borges som är givna ur en offensiv synvinkel. Det är alltså frågetecken för innermittfält, högerytter och anfallare nummer två.

Jag tror inte att AIK kan (och jag vill inte) lägga för mycket tyngd på våra två anfallare och två kantspringare. Mycket av det grundar sig just på att vi inte har några givna producenter där. Så i jakten på den lyckan borde vi verkligen ta vara på den kompetens Robin Quaison nu visar att han besitter.

En hel del vittnen tyckte nog att det var jävligt naivt av mig att redan efter en knapp minuts spel i bortamtchen mot Syrianska utbrista att Quaison var "man of the match" men trots ett försök till komisk twist att uttala sig så förhastat kvarstår mitt budskap om att han faktiskt ger AIK en ny dimension till anfallsspelet.

Det är inget revolutionerande och magiskt hokus pokus, ibland räcker det att ha en kille på centrala fältet som kan och känner sig bekväm med att dribbla förbi ett gäng motståndare. En spelare som förkroppsligar begreppet "bolltrygg" och verkar ha rätt inställning till fotboll för att även lyckas på A-nivåer.

Robin Quaison är en den sortens spelare som gör något konstruktivt av det där bollinnehavet vi kämpat oss till om vi lyckas och orkar hålla uppe pressen. Det är den typen av spelare som i förlängningen kan göra skillnad för att ett lag ska känna att det är lönt att spotta blod för att lyckas vinna boll. Jag tror inte vi ska underskatta vikten av reell utdelning.

Quaison rules ok.

/Producenten


Twitter:https://twitter.com/Baxtersgarden