3712 - Det är bara avstånden mellan försöken som får oss att variera i ljusstyrka

3712 - Det är bara avstånden mellan försöken som får oss att variera i ljusstyrka
Den 08/03/2012 klockan 20:49

Fotboll. Ett genomsimpelt spel som med hundratals år på nacken dragit på sig åtskilliga nät av, komplicerade, dimensioner. Vi kan se på spelet fotboll ur ständigt förändrade perspektiv. Kontinuerligt passerar gamla och nya bekantskaper och pengar genom de nonchalanta maskorna. Det förändras, det reproduceras, det skjuter iväg, det stannar kvar, det går bakåt, framåt, fintar höger, fintar vänster, slår en tunnel...inte då. Backman stod ivägen. Kontrakt, publik, pyrotekniska pjäser, bloggare, Ekwall vs. Lundh, Mourinho, konstgräs och sponsorer.

AIK.

Det snurrar av begrepp i fotbollssfärens okupade innandöme (som egentligen ligger som ofärdiga nervtrådar utanpå). Vi supportrar försöker medvetet eller, antagligen vanligare, omedvetet dagligen begripa vad som händer. Om vårt lag släpper in ett mål i en enskild match utbrister vi just det ibland: "Vad är det som händer?"

3712. Det handlar om fotboll för mig. Men det handlar framför allt om AIK och den delen av fotbollen som är lätt att begripa och ta till sig. För mig är det den mest älskvärda delen av fotboll - förutom the pure action nere på planen. För AIK-supportrarnas kampanj handlar om samma typ av uppoffringar som spelarna bedriver. Det handlar om att en grupp individer satsar allt för att bygga något stort tillsammans. Spelarna bygger laget AIK. Supportrarna bygger klubben AIK.

Och det kittlar till i magen; hur många blir vi? Hur långt kan vi nå? Som individer betraktade bygger vi ut oss själva till en upphöjt-till-tre-variant genom att engagera oss i 3712.

Aldrig kan en klubb leva länge på gamla meriter. Det är vad du och jag gör för AIK idag och framöver som spelar roll. Våra forna framgångar i vallfärder till Råsunda och andra kraftdemonstrationer är alltid summan av individers medvetna eller, antagligen vanligare, omedvetna övertygelse i att bygga ett urstarkt AIK. Ett AIK som attraherar nyförvärv och ett AIK som aldrig låter före dettingar att glömma hur det känns att vara en deltagare inne på Råsunda.

Det är du och jag som bygger ett starkt AIK, i litet och i stort, redo för nya framgångar - både som enskilt fotbollslag och som klubb.

Det är när vi affischerar städer, uppmanar vänner och bekanta att köpa årskort och ströbiljetter som vi sätter något i rullning. Det är när vi uppträder med genuin och osedvanlig passion för AIK som vi kan locka med andra att haka på. AIK blir en livsstil att delta i - ett livsstidsprojekt att förvalta så väl att vi spränger gränser uppsatta både för laget och klubben. AIK som Sveriges största klubb. AIK som Nordens största klubb. AIK som en självsäker uppstickare i Europa. Ett världskänt AIK.

3712 handlar om att spränga gränser och att om du siktar mot stjärnorna så är du snart en själv. Det är bara avstånden mellan försöken som får oss att variera i ljusstyrka. Sista året på Råsunda och 3712 är ett ypperligt tillfälle för alla AIK:are att fortsätta ett storslaget försök att för all framtid vara störst, bäst och vackrast. Och med det för att minimera glappen mellan ansträngning och soffläge.

Besök och delta i kampanjarbetet här: www.3712.se

Stöd AIK!

/Producenten

Jag skriver ibland ganska festliga saker på Twitter:
https://twitter.com/Baxtersgarden