Tokelo Rantie hamrade in budskapet

Tokelo Rantie hamrade in budskapet
Den 27/08/2012 klockan 23:08

Ja, så kan man ju också presentera sig för sin nya hemmapublik.

Det snackades om honom i MFF-kretsar långt, långt innan någon visste vad han gick för. Till sist knöt Per Ågren ihop värvningssäcken och den Bosse Nilsson-scoutade sydafrikanen Tokelo Rantie blev klar för Malmö FF.

Det inte bara snackades om honom. Tokelo Rantie lyckades göra hattrick i MFF-tröjan innan knappt någon sett honom. Med sina tre mål mot Sandviken hjälpte han sin nya klubb att undvika cupfiasko för 458:e gången i ordningen.

I dag fick då äntligen hemmapubliken se sin nye favorit. Och om han var favorit redan innan - vad är han då efter den här uppvisningen?

Det såg krampaktigt och fantasilöst ut länge. Så krampaktigt att när Sundsvall helt plötsligt började trycka framåt i början av den andra halvleken kändes det bara som en tidsfråga innan någon medelpading skulle bli andre man att bortanäta på Stadion i år.

Men Johan Dahlin hade ätit rätt sorts gröt i morse och stod pall för trycket. Och så kom då bytet. I den 62:a minuten signalerade Rikard Norling att det var dags. Ut gick Daniel Larsson - som absolut inte tillhörde de sämre i MFF denna bleka afton - och in kom Tokelo Tiki Rantie.

Det hade varit ett utmärkt inhopp även om matchen hade slutat 0-0 - ett resultat som Sören Åkeby och hans Giffar inte blivit stöldåtalade för om de lyckats hålla - men ska det skrivas saga, så ska det väl göras ordentligt.

En läcker tunnel som fick upp Patrik Rikama på läktaren. En, åtminstone halv, assist till Miiko Albornoz förlösande och snygga 1-0-mål.

Och sen, som lök på laxen, grädde på moset, kvart över fyra-öl på fyllan - ett drömmål.

Rantie fick ett par världshav att kuta på, Zlatanfintade bort stackars Robert Lundström (eller Jimmy Durmaz-fintade bort om ni så vill) och rullade in slutresultatet 2-0.

Och för att riktigt hamra in budskapet i det första kapitlet kysste han klubbmärket samtidigt som han joggade bort för att ta emot publikens kärlek.

Nästa match är mot Mjällby redan på lördag. Jag tror och hoppas att fler än 11 534 tar sig till Stadion då. Jag kommer i alla fall att göra det.

@JensDahlkvist - på Twitter